Gyenge utolsó meccsel is élvonalban maradt a Fehérvár

MTI Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
2023.05.28. 09:43

A MOL Fehérvár FC gól nélküli döntetlent játszott a már biztosan utolsó és kieső Vasas vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33. fordulójának szombati játéknapján, és ezzel az élvonalban maradt, mert közben a Budapest Honvéd kikapott a Puskás Akadémia otthonában.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Vasas FC-MOL Fehérvár FC 0-0
Illovszky Rudolf Stadion, 2305 néző, v: Berke
sárga lap: Novothny (45.), Ódor (51.), Berecz (54.), illetve Flores (11.), Schön (39.)

Vasas: Uram – Szivacski, Litauszki, Otigba (Iyinbor, a szünetben), Ódor – Szilágyi (Sztojka, 75.), Berecz – Ihrig-Farkas (Deutsch, 55.), Urblik (Hidi, 75.), Hinora – Novothny (Szalai, 91.)

Fehérvár: Kovács D. – Bese, Csongvai, Stopira, Heister – Flores, Makarenko – Kastrati (Houri, 89.), Dárdai (Katona M., 67.), Schön – Kodro

Viszonylag kevés kaput eltaláló lövéssel hozták le a csapatok az első félidőt, melynek során a már biztos kieső Vasas tűnt valamivel aktívabbnak. A hazaiak többször próbálkoztak gólszerzéssel, de nem jártak sikerrel, így 0-0-s állásnál került sor a szünetre.

Fordulás után már a Fehérvár birtokolta többet a labdát, de nem igazán tudott közel kerülni a gólszerzéshez. A folytatásban egyre kevésbé tűnt valószínűnek, hogy bármelyik csapat is betalál, de a székesfehérváriaknak a Honvéd felcsúti veresége miatt végül nem is volt szükségük a győzelemre az élvonalban maradáshoz.

Padlón a Honvéd… Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Budapest Honvéd tehát 2-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó fordulójának szombati játéknapján, így búcsúzott az élvonaltól. A kispestiek 114 éves történetük során másodszor, 2003 után estek ki újra az NB I-ből.

A Debrecen 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet ezzel megszerezte a bronzérmet és a következő szezonban indulhat a Konferencia-liga selejtezőjében.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #NB I |