Gyász: 94 évesen elhunyt Raduly József

Fotó: Pixabay
Győr+
2022.03.21. 15:15

94 esztendősen, rövid betegség után elhunyt a Vasas korábbi labdarúgója, a klub örökös tiszteletbeli elnöke, Raduly József. Ő volt a legidősebb, még élő egykori játékos, aki szerepelt a magyar válogatottban.

1927. május 6-án született Budapesten. A második világháború utolsó évében, 1945 májusában szovjet hadifogságba került, ahonnan 1951-ig nem szabadult. 18 és 24 éves kora között a Kaukázusban élt, sokszor éhezett, teste legyengült, az élete komoly veszélyben forgott. Ennek ellenére sikeres futballkarriert tudott befutni, kétszer a válogatottban is játszhatott.

1951-ben a Postás játékosaként mutatkozott be az NB I-ben. 1954-ben a Vasashoz került, ahol az első angyalföldi bajnokcsapat tagja volt 1957 tavaszán. A gárda színeiben összesen 133 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 21 gólt rúgott. Többek között a Népstadionban két találatot szerzett a Rapid Wien ellen 9-2-re megnyert KK-döntőben, sőt a Real Madrid ellen is pályára lépett a Bajnokcsapatok Európa-kupája elődöntőjében.

Játékosként bajnokságot, Magyar Kupát, Közép-európai kupát nyert, valamint BEK-elődöntőt is játszott a Vasassal. 1962-ben vonult vissza, ezt követően az 1970-es években a Vasas serdülő, ifjúsági, majd tartalékcsapatának edzője és az első csapat pályaedzője volt. Papp László Budapest Sportdíjban részesült, a Vasas ,,Örökös bajnok” kitüntetést, Aranygyűrűt és Életműdíjat adományozott a klub legendás labdarúgójának.

Forrás: Vasas SC

Kapcsolódó témák: #gyász | #labdarúgás |