Gyári BMW csapatban a Széchenyi Egyetem hallgatója

Győr+
2022.12.05. 17:33

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett Kovács Bálint karrierje, ugyanis a H-Moto Team versenyzője, Talmácsi Gábor óta az első magyar motorosként kap gyári szerződést. A 21 éves sportolót jövőre az IDM-sorozatban láthatjuk viszont az elmúlt évek sikercsapatában, az Alpha BMW-ben, mely a legnagyobb gyári csapat a német bajnokságban. Bálint mind a hét bajnoki futamon rajthoz áll 2023-ban a Superbike kategóriában, illetve részt vesz az Endurance-világbajnokság viadalain is.

Hirdetés

„Ez egy elképesztő lehetőség a számomra, ami nagyon fontos lépése lesz a karrieremnek. Valamennyi pályát ismerem már, hiszen két éven keresztül versenyeztem itt a Suzuki Cupban. Az Endurance-világbajnokságon való jó szerepléshez ez egy egészen jó alapot ad, ahol a tempóm jelentősen fejlődhet, hiszen ismét tizedekért, századokért megy majd a csata. Megint egy új márkával kell megismerkednem majd, hiszen BMW-vel eddig maximum tíz kört teljesítettem. Természetesen tesztelünk a bajnoki rajt előtt, így lesz időm megismerni a motort. Nagyon bizakodó vagyok, hiszen egy rendkívül erős bajnokság legjobb csapatában fogok gyári pilótaként versenyezni, és nem tartom elérhetetlennek, hogy már a szezon második felében akár a dobogóra is odaérjek” – fogalmazott Kovács Bálint.

A H-Moto Team tulajdonosa és Bálint menedzsere, Kelemen Krisztián elmondta, most térül meg az a rengeteg munka, amit az elmúlt tíz évben elvégeztek, és ez a gyári szerződés a BMW-vel egyértelmű bizonyítéka annak, hogy elértek valamit a nemzetközi színtéren.

„Magyar versenyző gyári szerződéssel nagyon rég rendelkezett. Ezt a sikert elsősorban Bálint harcolta ki a pályán nyújtott teljesítményével. Az évek alatt rengetegen segítettek abban, hogy a háttér, a menedzsment összeálljon, és mostanra láthatóvá vált a sok befektetett energia. Eljutottunk a következő szintre, de aki ismeri a munkánkat, az jól tudja, hogy készen vannak a terveink a következő szinthez is. Bízom abban, hogy ugyanúgy, mint idén, 2023-ban is tovább fogjuk növelni a sportágunk hazai népszerűségét Bálinton keresztül, és visszaszerezzük a világ motorsportjában is a minket megillető helyet.”

A Van Zon Alpha Technik BMW menedzsere, Werner Damen is elismerően nyilatkozott Kovács Bálintról. „Egész évben követtük a teljesítményét, ami meggyőzött abban, hogy érdemes lehetőséget biztosítanom a számára. Bízom a tudásában és biztos vagyok abban, hogy az új motorunkkal képes lesz TOP5-ös eredményeket hozni, sőt akár még meglepetést is okozhat” – mondta Werner Damen.

Kovács Bálint az élsport mellett fontosnak tartja a diploma megszerzését is. A székesfehérvári fiatalember az érettségi után a győri Széchenyi István Egyetemet választotta, ahol az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar műszaki menedzserképzésén tanul.

„A választásnál sokat jelentett, hogy a testvérem is ide járt, és mesélt az egyetemről. Másodéves hallgatóként elmondhatom, hogy jól választottam, hiszen az intézmény magas szintű tudást ad, és kitűnő légkört biztosít a mindennapokban. Persze a tanulás és az élsport szervezést is igényel, de ezt nagyban megkönnyíti, hogy szeptembertől a központi kampusz kollégiumában lakom.”

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bmw | #motorsport |