GYAC-sportágválasztó olimpikonokkal

Fotó: Ács Tamás
Nagy Roland
2022.09.26. 12:10

A Győri Atlétikai Club sportágválasztó rendezvénnyel, toborzóval várta a gyerekeket és szüleiket szombaton az Olimpiai Sportparkban. A tavalyi hasonló rendezvény hagyományait követve itt mutatkoztak be az egyesület sportágai, mind a tizenegy szakosztály. A szervezők ezúttal is a klub ismert sportolóival, sőt más egyesületek olimpikonjaival világ- és Európa-bajnoki érmeseivel várták az érdeklődőket.

“Sajnos nekem nem volt lehetőségem ilyen rendezvényen részt venni, én egy terematlétika versenyen ismerkedtem meg a kalapácsvetés alapjaival, ott fedezett fel az első edzőm, aki egyébként édesapám barátja volt. Mint szombathelyi nagyon irigylem a győrieket, hogy ilyen közegben sportolhatnak, és úgy tudom rengeteg gyerek jár edzésekre, ez pedig egy jó alap arra, hogy az utánpótlásból legyenek majd kiváló felnőtt versenyzők. Nagyon készülök a jövő évi budapesti világbajnokságra, most a pihenésemet töltöm, de örömmel fogadtam a GYAC meghívását erre a rendezvényre – mondta a világbajnoki bronzérmes kalapácsvető, Halász Bence, aki nem az egyetlen olimpiát megjárt sportoló volt a vendégek között, hiszen az ökölvívó Erdei Zsolt, és a cselgáncsozó Ungvári Attila is várta az OSP-be látogatókat.

A Győri Atlétikai Club az összes sportágában az elismert hazai utánpótlás bázisok egyike, a legnépesebb táborral az atlétika és a torna dolgozhat, de a többi szakosztály sem sokkal marad le létszámban. A GYAC sportolói az utóbbi időben a korosztályos versenyek mellett a felnőtt országos bajnokságokon, sőt világ- és Európa bajnokságokon is bizonyítanak.

A közelmúltban a tornászok felnőtt Európa bajnokságán a férfi magyar válogatott nagy részét győri sportolók alkották, Kardos Botond, Tomcsányi Benedek és Mészáros Krisztofer, valamint náluk fiatalabb Molnár Botond is érmekkel térhetett haza, az evezősök között pedig Szabó Bence az Európa-bajnoki címe mellé egy vb ezüstöt is begyűjtött. A GYAC-nál kiváló szakemberek felügyelete mellett sportolhatnak a gyerekek, természetesen az edzők is minden segítséget és szükséges információt megadtak az érdeklődőknek a szombati sportágválasztón.

“Örülök és büszke vagyok arra, hogy ilyen sokan eljöttek a sportágválasztónkra. A fiatalok találkozhattak azokkal a sikeres sportolókkal, akik a GYAC-ban nőttek fel, itt váltak kiemelkedő versenyzőkké. A nevükkel, arcukkal hirdettük ezt a rendezvényt, példaként állítva őket, hogy tehetséggel, munkával hova lehet eljutni. Sokat gondolkodunk azon, hogy hogyan tovább, hiszen az energiaválsággal és egyéb nehézségekkel mi is szembesültünk, mindent megteszünk azért, hogy megmaradjon az a gyereklétszám, akikkel eddig is együtt dolgoztunk, akik eddig is a GYAC-ot választották, illetve azon vagyunk, hogy a kiváló szakmai háttér is megmaradjon” – mondta Papp Oszkár a GYAC elnöke. 

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #GYAC | #sportágváálasztó |