SIFE Sport mindenkié

Gördülő sportkonferencia Győrben

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.06.24. 12:43

A Paradicsom Turisztikai Kulturális és Sport Klub egy szlovák, román, cseh, és osztrák partnerrel közösen nemzetközi konferencia sorozatot és egy hozzátartozó demonstrációs túrát szervezett a korlátok nélküli sportolási lehetőségek fejlesztéséért. Az alapprogram gazdasági megvalósítását az Európai Unió Erasmus Sport+ pályázatából fedezték.

A projekt célja, hogy a fizikai, gazdasági vagy mentális korlátok miatt akadályozott emberek könnyebben férjenek hozzá sportolási lehetőségekhez. A program egy több országot érintő tandemtúra a Duna melletti EuroVelo 6 -os nemzetközi kerékpárúton, valamint minden másnap egy utazó „mini konferencia”, melynek a szabadidős sportok és ezek akadálymentessége a fő témája. A túra során négy városban szerveztek konferenciát, köztük pénteken Győrben.

Az előadások a Széchenyi téren voltak péntek délelőtt. “Bécsben kezdtük a hetet egy konferenciával, majd tekertünk, ezután Pozsonyban volt konferencia és ismét tekertünk, most pedig itt vagyunk Győrben. Az a lényeg, hogy beszéljünk az inkluzív sportokról, hogy mindenki minél többet halljon róla. Ebben a programban öt ország van Ausztria, Románia, Szlovákia, Csehország és Magyarország, így megoszthatjuk a tapasztalatainkat, hogy hol milyen lehetőségek vannak és mindenki átveheti azt ami működik, ami jó“- mondta el a Győr+ Médiának Árpásy Miklós a Paradicsomklub elnöke. 

A győri “Mini konferencián” -melyet a város önkormányzata is támogat- előadást tartott Kertész Tamás, a Széchenyi István Egyetem tanára, aki a városban működő inkluzív sport lehetőségekről beszélt. Patkás Tamás Tomi Rocky, paraúszó a versenyekről és mindennapi megpróbáltatásokról tartott beszámolót, Mittnacht József, a Tandemszem Egyesület elnöke a szervezetük tevékenységét és programjait tárta a közönség elé, Flóris Norbert, győri parasportoló pedig saját élményeiről és az előtte álló Paralimpiáról beszélt. 

Kapcsolódó témák: #konferencia | #sport |