Gólzáporos győri fociderbi: az ETO legyőzte a Gyirmótot

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.07.30. 19:27

Jól indult a 2023–24-es szezon az ETO focicsapata számára. A nyáron alaposan megerősített zöld-fehér együttes idegenben 3-2-re verte a városi rivális Gyirmótot az NB II 1. fordulójában.

Rég nem látott futball-láz volt tapasztalható vasárnap Győrben. Az ETO-szurkolók bizakodva érkeztek a meccsnek otthont adó Alcufer Stadionba, hosszú idő után ebben az idényben ugyanis komoly esély mutatkozik rá, hogy a gárda kivívja a feljutást az első osztályba. A gyirmótiak is remélik, hogy az élmezőnyben végeznek majd.

Ennek megfelelően nagy érdeklődés mutatkozott a találkozó iránt, összesen 4578-an látogattak ki az Alcufer Stadionba.

Az ETO rendkívül határozottan lépett pályára, s dominált az első félidőben. A 31. percben Claudiu Bumba révén szerezték meg a vezetést a zöld-fehérek. 10 perccel később pedig már 0-2 állt az eredményjelzőn: Vingler László növelte az ETO előnyét. A második játékrészt is jól kezdték a vendégek, Bumba már a második találatát szerezte.

Bár azt lehetett hinni, eldőlt a mérkőzés, a Gyirmót nem adta fel: előbb Soltész Dominik, majd pedig Adamcsek Máté szerzett gólt, a zöld-fehérek előnye 1 találatra olvadt (2-3).

Az eredmény ezt követően azonban már nem változott, az ETO győzelemmel indította a bajnokságot, amelyben a célja a feljutás kiharcolása.

Antonio Munoz, az ETO FC vezetőedzője:Dominálni tudtunk a mérkőzésen, a mi akaratunk érvényesült, majd sikerült is megszereznünk a vezető gólt. Sajnos két hiba után a Gyirmót vissza tudott jönni a mérkőzésbe, de a csapat bebizonyította, hogy van tartása, nagyon fontos és értékes győzelmet arattunk. Köszönettel tartozunk szurkolóinknak a buzdításért, együtt nyertük meg a meccset!

Csizmadia Csaba, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője:Sajnos az első félidőt kissé átaludtuk, félénken futballoztunk, keveset láttam abból, amit gyakoroltunk. Szünet után más felfogásban tudtunk kijönni, szereztünk kettő gólt, amivel eredményben is feljöttünk, de a végén sajnos a sérülés miatt megfogyatkoztunk, éreztem, hogy ekkor benne lehet a játékunkban az egyenlítő gól is, de sajnos nem sikerült. Jó csapattól kaptunk ki.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Gyirmót FC | #labdarúgás |