Gólvágó segítheti bajnoki címhez az ETO női csapatát

Pécskai István eto.hu
2023.02.13. 10:30

Kocsán Petra januárban igazolt az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapatához a német élvonalbeli Hoffenheimtől. A 24 éves támadó, aki eddig 41-szer szerepelt a magyar válogatottban, azonnal jelezte a pályán, hogy komoly erősítés lehet a zöld-fehérek számára.

A Fehérvár ellen 5-0-ra megnyert felkészülési találkozón, amelyen debütált az ETO-ban, triplázni tudott, a cseh Slovackóval szembeni tesztmérkőzésen (1-1) is betalált, és szintén eredményes volt az Austria Wien (6-0) legyőzése során. A korábban a Ferencvárossal bajnoki címet szerző, majd az MTK-ban szereplő csatár bízik benne, a tétmeccseken is gólokkal, valamint jó játékkal tudja segíteni a gárdát a céljai elérésében.

„Gólt szerezni mindig nagy öröm, boldog vagyok, hogy jól sikerült a bemutatkozásom az ETO-ban. A klubnál nagyon kedvesen fogadtak, remekül érzem magam. Tényleg olyan, mintha már hónapok óta itt lennék. Családias a légkör, mindenki segítőkész. Úgy vélem, ez lehet az együttes sikeres szereplésének az egyik oka” – utalt Kocsán Petra arra, hogy az ETO az elmúlt idényben bajnoki döntőt játszhatott, s megnyerte a Magyar Kupát.

A csatár hozzátette, a gárda a mostani idényben is komoly célokért küzd.

„Mindenki azt szeretné, hogy az előző szezon sikereit felülmúljuk. Az előrelépést pedig a bajnoki cím jelentené. Sok góllal és jó játékkal szeretném segíteni a klubot a céljai elérésében. A pályán nagyon rövid idő alatt sikerült összecsiszolódni a többiekkel, nem kellett sok idő, hogy megtaláljam az összhangot a társakkal. Szép és látványos focit játszik az ETO. A csapat stílusába úgy érzem, beleillik a játékom” – magyarázta Kocsán Petra.

A labdarúgó a Győr+ Médiának elmondta, a Németországban eltöltött időszaka alatt főként mentálisan erősödött meg, emellett sokat fejlődött a személyisége. Feltett szándéka, hogy visszaverekedje magát a nemzeti csapat keretébe.

„Az elmúlt összetartásokon nem kaptam lehetőséget, de bízom benne, hogy a következő alkalommal már kapok meghívót. A válogatott szakmai stábjával kapcsolatban vagyok, a kapitány figyelemmel kíséri a győri szereplésemet. Szeretnék jól teljesíteni az ETO-ban, s kiérdemelni, hogy ismét magamra húzhassam a nemzeti csapat mezét. Jelenleg negyvenegy válogatottsággal rendelkezem, rövid távon szeretném elérni az ötvenet” – fogalmazott Kocsán Petra, akinek a neve szerepel a nemzeti csapat legfrissebb keretében.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |