Gólgazdag mérkőzésen kapott ki a Gyirmót az MTK-tól

Győr+ Gyirmót FC Győr, Facebook
2022.12.04. 16:27

A Gyirmót FC Győr hétgólos mérkőzésen, 5-2-re kikapott az MTK-tól a Merkantil Bank Liga 19. fordulójának vasárnapi játéknapján. Sikerével a budapesti csapat átmenetileg a harmadik helyre ugrott a tabellán.

A forduló rangadóján a Gyirmót kezdett jobban, a 12. percben Polgár Kristóf szépségdíjas találattal szerezte meg a vezetést a vendég csapatnak egy szögletszituációt követően.

Ezután a fővárosi csapat összeszedte magát, és 9 perc múlva érkezett is az egyenlítés Németh Krisztián révén, a csatár 15. gólját szerezte a Merkantil Bank Liga idei kiírásában.

Itt azonban nem állt le a feljutásért küzdő MTK, a 29. percben Stieber Zoltán már a vezetést jelentő gólt szerezte meg, míg Németh 16. bajnoki gólja után a 38. percben már 3-1-et mutatott az eredményjelző.

A félidő végére is jutott egy találat, Csörgő Viktor volt eredményes, a 21 éves játékos találatával egy gólra zárkózott a Gyirmót, így vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész már nyugodtabban zajlott, apró helyzetekig eljutott mindkét csapat, ám igazán nagy veszély egyik együttes kapuját sem veszélyeztette, egészen a félidő hosszabbításáig, ekkor a csereként beállt Zsóri 2 perc alatt 2 gólt is szerzett, amivel a budapestiek végleg eldöntötték a három pont sorsát.

Az MTK így egy hétgólos mérkőzésen tudott nyerni a Gyirmót ellen, a bezsebelt három ponttal a budapesti csapat fellépett az NB II képzeletbeli dobogójának harmadik fokára, ám a Szeged később visszaszerezheti ezt a pozíciót, amennyiben legyőzi a Nyíregyházát a forduló zárómeccsén.

Forrás: m4sport.hu
Fotó: Gyirmót FC Győr, Facebook

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB II |