Nem bírt egymással az angol és az amerikai csapat

MTI Pixabay
2022.11.25. 21:55

Az angol válogatott gól nélküli döntetlent játszott az amerikai csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság pénteki esti mérkőzésén a B csoport második fordulójában.

B csoport, 2. forduló:
Anglia-Egyesült Államok 0-0

al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 463 néző, v.: Jesús Valenzuela (venezuelai)

Anglia:

Jordan Pickford – Kieran Trippier, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw – Declan Rice, Jude Bellingham (Jordan Henderson, 68.), Mason Mount – Bukayo Saka (Marcus Rashford, 78.), Harry Kane, Raheem Sterling (Jack Grealish, 68.)

Egyesült Államok:

Matt Turner – Sergino Dest (Shaq Moore, 77.), Walker Zimmerman, Tim Ream, Antonee Robinson – Tyler Adams, Weston McKennie (Brenden Aaronson, 77.), Yunus Musah – Tim Weah (Giovanni Reyna, 83.), Haji Wright (Josh Sargent, 83.), Christian Pulisic

A háromoroszlános gárda a meccs elejétől mezőnyfölényben futballozott, de az első negyedórában csupán egyetlen helyzete volt – akkor is egy védő blokkolta Kane próbálkozását -, mert a tengerentúli riválisa szervezetten védekezett. Az amerikaiak szórványos megindulásaik alkalmával szépen építették fel a támadásaikat, azonban komolyabb veszélyt nem tudtak okozni Pickford kapujánál, mígnem McKennie senkitől sem zavartatva hét méterről fölé bombázott. A helyzet után felbátorodó Egyesült Államok átvette az irányítást, sőt, Pulisic keresztlécen csattanó lövésével közel járt a gólhoz is. A szünetig hátralévő időben az angolok és a jobb oldalon végigfutó akcióikkal az amerikaiak is okoztak nehéz pillanatokat, azonban vezetést egyik csapat sem tudta megszerezni.

A második játékrész lüktető tempóban kezdődött, egymás után vezették lendületes támadásaikat a csapatok, nagyobb helyzet mégsem alakult ki. Néhány perc elteltével viszont az amerikai együttes beszorította az angolt. A második félidő derekára rendezte sorait az európai gárda, így kiegyenlítetté vált a mérkőzés, innentől egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, maradt a gól nélküli döntetlen.

A katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának pénteki, 2. fordulós eredményei:
Wales-Irán 0-2 (0-0)
Anglia-Egyesült Államok 0-0

A B csoport állása:
1. Anglia           2  1  1  –  6-2  4 pont
2. Irán             2  1  –  1  4-6  3
3. Egyesült Államok 2  –  2  –  1-1  2
4. Wales            2  –  1  1  1-3  1

hétfőn játszották:
Anglia-Irán 6-2 (3-0)
Egyesült Államok-Wales 1-1 (1-0)

A további program:
november 29., kedd:
Wales-Anglia, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) 20.00
Irán-Egyesült Államok, Doha (al-Tumama Stadion) 20.00

Kapcsolódó témák: #FIFAWorldCup | #labdarúgás | #Qatar2022 |