Hirdetés
Labdarúgás

Genoa: Dárdai érkezhet Sevcsenko helyére?

Fotó: nemzetisport.hu
Győr+
2022.01.13. 19:07

A tekintélyes La Gazzetta dello Sport már most azt találgatja, ki lehet Andrij Sevcsenko lehetséges utódja a labdarúgó Serie A-ban utolsó előtti Genoa kispadján. Az ukrán vezetőedző sorsa csütörtökön (ma), a Milan elleni kupamérkőzésen dőlhet el. Az olasz sportnapilap szerint az egyik jelölt a Herthától tavaly november végén távozó Dárdai Pál - olvasható a nemzetisport.hu-n.

Hirdetés

A Genoa vezetősége a Milan elleni csütörtöki kupamérkőzés eredményétől teszi függővé, hogy a lengyel válogatottal is szóba hozott Andrij Sevcsenko megtarthatja-e vezetőedzői állását.

A genovaiakkal november elején 2024-ig szóló szerződést kötő, 45 éves Sevcsenko kinevezése óta a gárda 9 bajnokijából egyet sem tudott megnyerni (6 vereség, 3 döntetlen). Egyetlen sikerélménye az ukránnak, hogy a ligában sereghajtó Salernitanát 1–0-ra felülmúlták az Olasz Kupában.

Hirdetés

A La Gazzetta dello Sport már azt is tudni véli, hogy a lehetséges utód a Hertha korábbi vezetőedzői, a német Bruno Labbadia és az őt váltó Dárdai Pál, valamint a korábban a Romát is irányító Rudi Garcia közül kerülhet ki.

Dárdai – a magyar válogatott irányítása után – első ízben 2015 februárja és 2019 júniusa közt volt a Hertha Berlin felnőttcsapatának vezetőedzője. Akkor megbízatása lejártával is maradt a klubnál utánpótlás-koordinátorként és az U16-os csapat trénereként. A második korszakában tíz hónapig irányította a Herthát, amelyet a 2020–2021-es évadban bent tartott a német első osztályban.

Forrás: nemzetisport.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |
likeold
a fb oldalunkat