Fűzy András: nem könnyű feladat a legjobbak között teljesíteni!

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2024.04.18. 11:50

Kiválóan teljesítenek a győri kosaras lányok, kihívás kihívást követ, de sikerüket jelzi az is, hogy az elmúlt években nemzetközileg is jegyzett klubbá vált a SERCO UNI Győr. Múltról, jelenről és jövőről is beszélt az elnök Fűzy András a Győr+ Rádióban.

A rájátszás közepén kéthetes leállását tölti a klub, mindezt örömteli kötelezettségek miatt, hiszen a 3×3-as válogatott Hongkongban lépett fel és próbálta kiharcolni az olimpiai selejtezőbe jutást. És bár ez elsőre nem sikerült a magyar csapatnak, májusban újra harcba szállhatnak a debreceni, olimpiai selejtező tornán. Erről beszélt elsőként Juice című műsorunkban Fűzy András, a SERCO UNI Győr klub elnöke, majd kitért arra is, hogy bizony fárasztó volt a szezon az életükben.

„Számos nehézséggel kellett megküzdenünk, de amikor jönnek ezek a csúcsrangadók, azok a mérkőzések ahol már azért a rájátszás a vége felé közeledik és komoly téttel bírnak a találkozók akkor muszáj jól teljesítenünk és koncentráltnak lennünk. Most hétvégén például bajnoki elődöntőt játszunk, remélem sikerül bejutni majd a döntőbe is. Múlt hétvégén az Euroliga négyes döntőjén a Final 4-ban voltam, ahol a nemzetközi szövetségnek volt az euroligás elnökökkel egy közös konferenciája, és itt is kiderült, hogy fontos bejutnunk, mert jövőre Magyarországnak kettő helye lesz az euroliga sorozatban és szeretnénk ismételten az egyiket megcsípni” – fogalmazott a szakember.

Fűzy András vallja, hogy az elért sikerek egy tematikus építkezés eredményei, ennek köszönhető, hogy évről-évre ott vannak a legjobb csapatok között a hazai bajnokságban, és nemzetközileg is jegyzett klubbá tudtak válni az elmúlt években. „Egy olyan sportágban dolgozunk, ahol világszinten iszonyú nagy a verseny. De igyekszünk minden feltételt megteremteni, a Széchenyi István Egyetemmel együttműködve, az akadémiánkon keresztül egy életpályamodellt kínálunk a tehetségeknek. Van egy egyetemi csapatunk is, és nagy büszkeség, hogy már ötödször harcolták ki az egyetemi négyes döntőbe jutást” – mesélte büszkén a klub elnöke. Elárulta azt is, hogy szeretnék visszahódítani az egyetemi serleget, amit tavaly „elcsentek” tőlük.

„Kollégáimmal közösen mindig is próbáltam rendszerben gondolkozni, és mindig azt mondtam, hogy építsünk egy intézményt. Próbáljuk meg intézményesíteni a kosárlabda sportot Győrben és ne az én személyemtől függjön, mert sokáig velem azonosították a csapatot és magát a sportot is a városban. Sokat dolgozunk, kommunikálunk, igyekszünk szakmailag fejleszteni a csapatunkat, a stábunkat. Büszkén állíthatom, hogy a játékosok mellett a sikerek mögött ők vannak, a fundamentum minden klub életében jelentős” – emelte ki Fűzy András.

Kosárlabda nyelven az elnök is nagy dobásra készül, új kihívások elé néz, hisz szeretne még aktívabb szerepet vállalni a győri közéletben és tenni szeretett városáért.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #női kosár | #SERCO UNI Győr |