Fűzy András: Jövőre szeretnénk szintet lépni az Euroligában

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2024.02.04. 08:15

Befejezte szereplését a nemzetközi porondon a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata a 2023–24-es idényben. A következő időszak elvárásairól kérdeztük a klub elnökét, Fűzy Andrást.

Befejezte szereplését a nemzetközi porondon a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata a 2023–24-es idényben. Az Euroliga B csoportjának utolsó fordulójában a spanyol Salamancától idegenben kapott ki 56–42-re a gárda, amely 2 győzelemmel és 12 vereséggel a nyolcas utolsó helyén zárt. Fűzy András klubelnök a Győr+ Médiának elmondta, céljuk, hogy a következő idényben is az első számú sorozatban indulhassanak, s ott szintet lépjenek.

Hogyan értékeli az UNI Győr Euroliga-szereplését?

A sorozat kezdetén azt a célt fogalmaztuk meg, hogy fejlődjünk, szokjuk az Euroliga-meccseken a komolyabb fizikai terhelést és a tempót. Az elmúlt találkozókon mindez visszaigazolást nyert, hiszen folyamatosan szoros meccseket játszottunk. Ha nem nyertünk, akkor is komoly küzdelemre, többször hosszabbításra késztettük az ellenfelünket.

Előzetesen több győztes mérkőzésben reménykedett?

A sorsolás után azt mondtam, három–öt találkozót is megnyerhetünk, ebből végül kettő lett. Hozzá kell tenni, hogy a ráadásban veszítettünk el.

Döntőnek bizonyult, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan sérülések hátráltatták a csapatot?

Az őszi szezon valóban megpecsételte a sorsunkat, hiszen egyik sérülés követte a másikat. Sokáig center nélkül voltunk kénytelenek pályára lépni. Ugyanakkor nem szeretnénk erre fogni a szereplésünket.

Mire lehet képes a csapat az elit liga következő kiírásában?

Az a célunk, hogy jövőre is a sorozatban szerepeljünk, szeretnénk szintet lépni az Euroligában. De még a mostani idényben is szép feladatok várnak ránk.

A bajnokságra és a Magyar Kupára gondol?

Az NB I. alapszakaszában még hibátlan az éllovas Diósgyőr, nagy az előnye, mi a második helyen állunk. Ennek ellenére nem feltett kezekkel lépünk pályára a hátralévő meccseken, szeretnénk mindet megnyerni. A legjobb formánkat persze a rájátszásban kell mutatnunk, hiszen ott dől majd el a bajnokság sorsa.

Februárban rendezik az olimpiai selejtezőket, a női válogatott gerincét az UNI Győr játékosai alkotják.

Nagyon büszkék vagyunk erre. Szurkolunk, hogy a nemzeti csapat kivívja a részvételt a párizsi játékokra. Hatalmas lehetőség ez a válogatottnak.

Kapcsolódó témák: #euroliga | #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |