Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre emlékeztek

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.09.06. 20:21

Méltó módon emlékezett meg az UNI Győr női kosárlabdacsapata Fűzy Ákosról és Tapodi Péterről. A zöld-fehér együttes a Sopron Baskettel játszott emlékmérkőzést az együttes néhai vezetőedzője, illetve klubigazgatója tiszteletére, a végig szoros meccset 88-87-re nyerték a vendég soproniak.

2013 szeptemberében az egész országot megrázta a győri kosarasok tragédiája. A csapatot szállító busz kilenc évvel ezelőtt szenvedett borzalmas balesetet. A Sopron elleni bajnokira igyekvő, szabályosan közlekedő jármű személyautóval ütközött, miután utóbbi áttért a szemközti sávba.

A győriek trénere, Fűzy Ákos és a gárda klubigazgatója, Tapodi Péter életét veszítette a balesetben. A buszban utazók közül szinte mindenki kisebb-nagyobb sérülést szenvedett, a szerb válogatott Natasa Kovacsevics bal lábát térd alatt amputálni kellett.

Azóta minden évben a Sopron elleni emlékmérkőzéssel adóznak az elhunytaknak a győriek. A klub idén egyébként jótékony akciót indított: arra kérte a meccsre kilátogató nézőket, hogy belépőként hozzanak magukkal egy labdát a mérkőzésre. A lelátón helyet foglalók a találkozó előtt és a szünetben a pályára hajították a lasztikat, amelyeket egy győri óvodának juttat majd el az egyesület.

A legtehetségesebb fiataloknak átadták a Fűzy Ákos- és Tapodi Péter-vándordíjakat, a „Győri női kosárlabdáért” emlékérmeket. Egyébként egy jubileumi sikerről is megemlékeztek a klubvezetők: felelevenítették a csapat tíz évvel ezelőtt megnyert bajnoki címét is.

,,Nagyon fontos, hogy Ákos és Péter emlékét méltóképpen megőrizzük, és azok a gyerekek is tudjanak róluk, akik nem ismerték őket. Megpróbáljuk azt a mérkőzést bepótolni a Sopronnal, amely akkor elmaradt. Köszönöm a soproniaknak, hogy ebben partnerek. Szimbolik az is, hogy évek óta ezen a meccsen tüntetjük ki a dolgozóinkat és a sportolóinkat, akik az elmúlt szezonban a legjobban teljesítettek – mondta lapunknak Fűzy András, a győriek elnöke, aki optimista a szezont megelőzően. Bízik benne, hogy idehaza és a nemzetközi szinten egyaránt sikeres szezon vár a klubra, amelynek a felnőtt gárdája mellett a utánpótláscsapatai is bizakodóan várják az új idényt.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #sport | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |