Hirdetés
Tenisz

Fucsovics kikapott, a páros dönt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
MTI
2021.11.27. 17:49

Piros Zsombor bravúrgyőzelme után Fucsovics Márton óriási csatában kikapott, így a páros mérkőzés dönt az 1-1-re álló Magyarország-Ausztrália párharcban a tenisz Davis Kupa-döntő torinói csoportküzdelmeiben.

Hirdetés

A második szombati meccsre a két kapitány, Köves Gábor és a kétszeres Grand Slam-bajnok Lleyton Hewitt is éljátékosát küldte pályára, a világranglistán 40. Fucsovics és a 34. – de már a 15. helyen is megfordult – Alex de Minaur először találkozott egymással.

Ausztrál szempontból indult jobban a mérkőzés, az öt ATP-tornát nyert rivális rögtön brékelt, csakhogy a 29 éves magyar stabil alapvonaljátékkal és néhány remek átemeléssel 3:3-nál utolérte őt. Öröme azonban nem tartott sokáig, mivel a spanyol állampolgársággal is rendelkező és Spanyolországban élő ellenfél újra elvette az adogatását, aztán megint Fucsovics brékelt. Az ötödik brék ismét a fáradhatatlan De Minaurt hozta kedvezőbb helyzetbe, aki nagy nehezen kiszerválta a 67 perces szettet.

A folytatásban nagyot változott a meccs képe, a magyarok legjobbja egy fokozattal feljebb kapcsolt, minimalizálta a hibákat, és bő negyedóra alatt 3:0-ra elhúzott. Az MTK játékosa bréklabdát hárítva 4:1-re alakította az állást, majd 5:2-nél fogadóként még elpuskázta első játszmalabdáját, a harmadikat viszont már kihasználta, ezzel egyenlített.

Az utolsó felvonás két brékkel indult, majd 5:5-nél az ausztrál került brékelőnybe. A meccsért adogatott tehát, a mérkőzéslabdáját viszont kihagyta, és Fucsovics bravúrral visszabrékelt. A mindent eldöntő rövidítésben 1-1 után De Minaur 5-1-re meglépett, innen pedig már nem volt visszaút a magyar számára. A heroikus küzdelem 3 óra 6 percig tartott.

A folytatásban Fucsovics Márton és Marozsán Fábián száll szembe Alex Bolttal és John Peersszel a Pala Alpitourban.

 A magyar válogatott vasárnap 10 órától a csütörtökön Ausztráliát 3-0-ra verő horvátokkal csap össze a D csoportban. A trió győztese hétfőn az E csoportban szereplő Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia hármas bajnokával találkozik a negyeddöntőben, ahová a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.
      

Kapcsolódó témák: #tenisz |
Hirdetés