Franciaországba költözik Amandine Leynaud

Fotó: Győri Audi ETO KC
Győr+
2022.06.13. 13:05

Visszaköltözik Franciaországba Amandine Leynaud, aki januárban tájékoztatta a Győri Audi ETO KC-t, hogy a 2021-22-es szezon végén visszavonul aktív sportolói pályafutásától.

A ,,Doudou” becenévre hallgató kapus 2018 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC-hoz, amellyel Bajnokok Ligáját, Bajnokok Ligáját és Magyar Kupát is nyert. A Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, családjával együtt a hazájába költözik. Francia lapértesülések szerint a Bourg-de-Péage kapusedzőjeként folytatja.

,,Az biztos, hogy hazaköltözünk Franciaországba. Az idény végéig nem akartam sehová elköteleződni, de az igaz, hogy megkerestek korábbi csapatomtól. A nyáron csak pihenni szeretnék, időt adni magamnak, hogy kitaláljam, hogyan tovább. Szeretném átadni a tudásomat, segíteni a fiatal kapusokat, a szövetségben is számítanának rám, de fontos, hogy ez ne menjen a családom rovására – jelentette ki Leynaud.

Hozzátette, reméli, hogy volt edzői és csapattársai elsősorban jó emberként gondolnak majd rá vissza, aki mindig őszinte és bátor volt.

,,Az emberi tulajdonságok, erények nekem mindig többet jelentettek, mint hogy ki milyen kézilabdázó. Azért annak is örülni fogok, ha a játékomat elismerik. Sok szép emléket viszek magammal, minden állomáshelyemen megtaláltam az értékeket. A Vardarnál töltött éveket, a Győrrel elért BL-győzelmet éppúgy a szívemben őrzöm, mint a válogatott eredményeit. Sok kiváló játékos nem tudott ilyen sikereket elérni, pedig megérdemelte volna. Szerencsés vagyok, hogy mindezt átélhettem” – monda Leynaud.

Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |