Forma-1: Az Audi 2026-tól csatlakozik

Fotó: Győr+ Média
MTI
2022.08.26. 16:55

Az Audi 2026-ban, az új motorszabályok életbe lépésével egy időben csatlakozik a Forma-1-hez - jelentette be a Volkswagen-konszern a hétvégi Belga Nagydíj helyszínén, Spa-Francorchamps-ban.

A német gyár lehetséges szerepvállalásáról már hónapok óta írt a nemzetközi sajtó, a pénteki bejelentéssel pedig megerősítést nyertek a korábbi hírek.

,,A Forma-1 remek megjelenési lehetőséget biztosít világszerte a márkánknak, emellett a fejlesztőink számára hatalmas kihívásokat tartogat. A nagy teljesítményre való törekvés és a versenyzés mindig is  fejlődésre sarkallta iparágunk résztvevőit, az új szabályok bevezetése pedig ideális időpont számunkra a csatlakozáshoz” – mondta Markus Duesmann Audi-elnök Spában.

Azt egyelőre nem közölték, melyik csapatnak gyárt majd motorokat az Audi, a sajtó szerint erre az Alfa Romeónak van a legnagyobb esélye.

A száguldó cirkuszban 2026-tól a motoroknál a fenntarthatóságon és a költségcsökkentő megoldásokon lesz a hangsúly, a jogtulajdonos Liberty Media célja ugyanis, hogy 2030-ra karbonsemlegessé váljon a sorozat: több elektromos energiát és fenntartható üzemanyagot használnak majd, emellett költségvetési plafont is bevezetnek. Az Audi motorjait Neuburg an der Donauban gyártják majd, az autógyártó ingolstadti központjához közel.

Sajtóhírek szerint 2026-ban a Volkswagen-konszern másik márkája, a Porsche is beszáll a Forma-1-be, mégpedig a Red Bull motorszállítójaként.

Kapcsolódó témák: #Audi | #Forma-1 |