Tart a téli felkészülés

Fordított és nyert az ETO

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.01.18. 20:35

Döcögős játékkal kezdett az ETO, a szünet után viszont sokkal eredményesebb futballal folytatta a mérkőzést, így a végén 4–2-re legyőzte a Pápát.

Jól indult az első félidő, az ETO irányította a játékot, a vendég Pápa védekezésre rendelkezett be. Menetrendszerűen alakítottak ki helyzeteket a zöld-fehérek az első 15 percben, de sajnos kimaradtak a helyzetek.

Ezután kiegyenlítődött a játék, majd a Pápa kontrái jelentettek egyre nagyobb veszélyt Gyurákovics kapujára.

A 28. percben meglett az eredménye a pápai rohamoknak, megszerezték a vezetést: Nagy Tamás indult meg a jobb szélen és tekerte el Gyurákovics mellett a labdát. (0-1).

A Győr is rendre alakította ki a helyzeteket, ám nem nekik sikerült gólt rúgni, hanem a Pápa növelte az előnyét a 40. percben: Kalász a jobb oldalról a hosszúba bombázott. (0-2).

A hajrában Priskin Tamás szépíthetett volna, azonban a Keserű védése után lepattanó lövése elkerülte a kaput.

A szünetben Kovács kivételével teljes sort cserélt az ETO, amely nagyobb fokozatba kapcsolt és pontosabb játékkal rukkolt elő, aminek hamar meg is lett az eredménye.

Az 50. percben szépített a Győr, Lovrencsics Balázs villant, s (1-2)-re módosította az állást.

Mezőnyfölényben, jobbára ETO lehetőségekkel folytatódott a mérkőzés, a 60. percben viszont Horváth Tamás jött ki jól és varázsolta le a labdát a pápai támadó lábáról.

A 70. percben kiegyenlített a zöld-fehér gárda: Andric szép cselekkel verte meg egy az egyben védőjét, tökéletes átadását Tömösvári lőtte nagy erővel a hosszú sarokba. (2-2).

Két perccel később Simon András a rövidről jól eltalált bombáját védte a vendég kapus.

A 79. percben azonban csak szemmel tudta követni azt a felhőfejest, ami a hosszú ficakban kötött ki, Tömösvári érkezett parádésan második gólját szerezve. (3-2).

A végeredményt Andric büntetőből szerzett góljával állította be, végül 0-2-es félidő után a második félidőben bemutatott eredményes futballjának köszönhetően az ETO megérdemelten szerezte meg a 4-2-es győzelmet.

WKW ETO – PÁPAI PERUTZ 4-2 (0-2)

Gólszerzők: Lovrencsics, Tömösvári (2), Andric ill.Nagy T., Kalács

1.félidő: WKW ETO kezdő: Gyurákovics Erik – Kovács Krisztián, Vári Barnabás, Fejes András, Jakab Dávid, Kun Bertalan, Kiss Máté, Simon Ádám, Gaál Bálint, Horváth Zoltán, Priskin Tamás
2. félidő: WKW ETO kezdő: Horváth Tamás – Kovács Krisztián, Dvorschák Gábor, Gengeliczky Gergő, Kalmár Olivér, Bagi István, Marius Charizopulos, Tömösvári Bálint, Andric Nemanja, Lovrencsics Balázs, Simon András

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |