Fordítani tudott az ETO ellen a Szeged

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.08.07. 21:04

A labdarúgó NB II 2. fordulójában az első bajnokiját megnyerő ETO az MTK-tól vereséget szenvedő Szegedet látta vendégül. Győri előnnyel fordultak a csapatok, a második félidőben viszont a vendégek akarata érvényesült - adta hírül a Nemzeti Sport.

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

ETO FC–SZEGED-CSANÁD GA 1–2 (1–0)
Győr, 
ETO Park, 800 néző. Vezette: Ducsai József (Szalai Dániel, Mohos Milán)
ETO FC: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Csonka, Vincze Á. – Toma, Tuboly, Óvári (Babati, 46.), Kiss Balázs (Kovács I., 80.) – Vitális (Kiss Bence, 68.), Priskin (Bacsa, 46.). Vezetőedző: Tímár Krisztián

SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. T. – Ódor (Könczey, 46.), Temesvári, Szilágyi Z., Beronja (Bitó, 76.) – Gajdos, Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., 60.), Pintér Á. – Szatmári L., Szakály D. (Bíró B., 60.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics  

Gólszerző: Csonka (3.), ill. Gajdos (56.), Szilágyi (81.) 

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első fordulóban győzni tudott az ETO, és ennek szellemében kezdte a Szeged elleni meccset is: már a 3. percben vezetést szerzett a győri együttes Csonka fejesével. A hazaiak folyamatosan letámadták a vereségből érkező vendégeket, de Molnár Farkas Tamás kapuja előtt nagyobb helyzet nem alakult ki. A letámadásnak köszönhetően viszont a szegediek alig jutottak el Kovácsik kapujáig. 

A második félidőre nagyon megváltozott a játék képe. Bár az első komolyabb helyzetet az ETO alakította ki egy szabadrúgás után, ezt követően viszont a győriek játéka akadozni kezdett. A szegediek egy bedobás után pillanatok alatt hozták össze az egyenlítést, a gyors passzok végén Gajdos lőtt a kapuba. A hazai együttes nem talált magára, a vendégek pedig ezt a meccs hajrájában kihasználták: Szilágyi lőtt szépségdíjas gólt a 81. percben. A győrieknél bemutatkozó Kovács István 10 percet kapott, és ez majdnem egy gólpasszt hozott, ám Vincze kecsegtető pozícióból nem találta el jól a labdát.

Galéria: Vig Norbert

Forrás, szöveg: Nemzeti Sport

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Helyi sport | #labdarúgás |