Fontos rangadó következik

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.02.09. 14:49

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában a WKW ETO FC Győr hazai pályán fogadja a BFC Siófok együttesét vasárnap 18:00 órakor. A rangadót a televízió is közvetíti.

Egymást követi a két csapat a tabellán – a győriek 37 ponttal a harmadik, a siófokiak pedig 36 ponttal a negyedik helyet foglalják el. Nem lesz azonban könnyű csata, az ellenfél több bravúros pontot is gyűjtött az elmúlt félévben, döntetlent játszott a Budafokkal és a Vasassal, valamint a hazaiakat is egy góllal felülmúlta. Jól sikerült számukra a tavaszi rajt, a Gyirmót otthonából tudtak győztesen távozni. A győriekhez hasonlóan télen ők is az első osztályból erősítettek, Mohamed Remili érkezett hozzájuk Paksról, azonban Zamostny Balázs és Székely Dénes távozott.

Ahogy Kondás Elemér fogalmazott, a másodosztályban bármilyen eredmény előfordulhat és Tiszakécskén meggyőző teljesítményt nyújtottak a győri fiúk, így bizakodva várják az első hazai környezetben megrendezett összecsapást. Alábbiakban a vezetőedző a folytatásról is nyilatkozott.

Egy pont különbség van a két csapat között és csak győzelem esetén a hazaiak meg tudják tartani a pozíciójukat, terhet jelent ez a csapat számára?

Nem szabad, hogy terhet jelentsen, ahogy indultunk most neki a tavaszi bajnokságnak azt beszéltük, hogy mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk és abból kell behozni a legtöbb pontot. Az elmúlt találkozóból három pontot begyűjtöttünk, most a hétvégi meccsen is ez lesz a célunk. Nem nézünk messzire előre, csak vasárnapig tekintünk.

Löketet adott a múlt heti győzelem?

Természetesen egy győztes meccs mindig jól jön a csapatnak. Azt szoktam mondani, hogy a győzelem a legjobb gyógyszer. Egyelőre nem volt szükségünk gyógyszerre, de egy idegenbeli győzelem általában duplán szokott érvényesülni.

Gyirmóton nyerni tudott a Siófok, ők is NBI-es támadóval erősítettek, aki két gólt is szerzett. Ki lehet ebből indulni?

Természetesen ezeket az eredményeket is figyelnünk kell és azt is tudjuk, hogy az ősz folyamán is jól szerepelt a Siófok. Most jól indultak, idegenben megverték a Gyirmótot, ez persze figyelemre méltó, de nekünk csak saját magunkkal kell foglalkozni!

Láthatjuk már Simon Ádámot a keretben?

Simon Ádám meggyógyult, viszont három játékos játéka kérdéses. Bagi István megbetegedett, Kovács Krisztián talpcsontja fáj, valamint Horváth Zoltánt letaposták a hétvégén és az achillesén egy hosszú seb keletkezett, de vasárnapig még meglátjuk rendbe jönnek-e.

A televízió is közvetíti a hétvégi derbit, érezhetően nagyobb ilyenkor a bizonyítási vágyuk, hogy ezt élőben követhetik a nézők?

Egy televíziós, villanyfényes mérkőzés mindig jobb hangulatot ad. Teljesen más érzés mikor esti meccset rendeznek egy stadionban, nem beszélve arról, ha még a TV is adja. A mi játékosaink nagy része már rutinos futballista, játszottak már ilyen mérkőzést. Én azt veszem inkább észre, hogy őket sokkal inkább a hétvégi összecsapás motiválja, hogy jól tudjunk szerepelni!

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #labdarúgás | #WKW ETO FC |