Labdarúgás

Folytatná a menetelést a Gyirmót az NB I-ben

Fotó: gyirmotfc.hu
Pécskai István
2021.11.19. 15:29

Remek formában van a Gyirmót FC Győr: az élvonalban újonc labdarúgócsapat a legutóbbi öt bajnokijából hármat is megnyert. Ebben a periódusban az Újpestet és az MTK-t idegenben verte a gárda, az előbbit 3-1-re, az utóbbit pedig 3-0-ra, míg a Paks ellen hazai pályán diadalmaskodott 2-1-re.

Az együttes a Zalaegerszeg és a címvédő Ferencváros ellen vereséget szenvedett (a ZTE-től 2-1-re, a Fraditól 2-0-ra kapott ki), ugyanakkor ezeken a találkozókon sem vallott szégyent.

A Gyirmót tehát jó formában és komoly reményekkel várhatja a Kisvárdával szembeni mérkőzést, amelyre szombaton 17 órakor kerül sor az Alcufer stadionban. A 13. fordulóban rendezendő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Persze nem lesz egyszerű feladata a győri csapatnak, hiszen a Kisvárda az előzetes várakozásokat alaposan felülmúlja a 2021–22-es szezonban. Az eddigi 12 forduló alatt 23 pontot szerzett, s a harmadik helyen áll az NB I-es tabellán. A Gyirmót jelenleg 12 ponttal a tizedik.

„A következő ellenfelünk nagyon masszív csapat, amely agresszívan védekezik. Remek kerete van, öt-hat játékosa kiemelkedő képességű, így nem lesz egyszerű feladatunk. Ennek ellenére természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el. Mindenképpen komoly előnyt jelent, hogy hazai pályán fogadhatjuk a Kisvárdát, s nem kell több száz kilométert utaznunk az ország másik felébe” – nyilatkozta a Győr+ Médiának Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője.

A szakember számára a válogatott mérkőzések miatti szünet következtében a szokásosnál több idő állt rendelkezésére, hogy csapatát felkészítse az aktuális bajnoki fordulóra.

„Igyekeztünk kihasználni mindezt. Voltak olyan játékosaink, akik kisebb sérüléssel küszködtek, nekik szerencsére volt idejük rá, hogy teljesen felépüljenek, s játékra bevethető állapotba kerüljenek. Természetesen tartalmilag igyekeztünk megtölteni a válogatott szünetet, nagy hangsúlyt fektettünk a taktikai felkészülésre” – tette hozzá Csertői.

A tréner bízik benne, csapata az elmúlt hetekben látottakhoz hasonlóan, eredményesen szerepel majd a továbbiakban.

„Mindig a maximumra törekszünk, ugyanakkor álomszerű lenne, ha öt meccsből mindig megnyernénk hármat. A szezon előtt azt a célt határoztuk meg, hogy sikerüljön kivívni a bennmaradást az élvonalban. Továbbra is ezt tartjuk szem előtt. Persze szeretnénk minél előkelőbb helyre kerülni a tabellán. Nagyon sűrű a mezőny, egy-két győzelemmel sokat lehet előre lépni. Szeretném, ha ez a forgatókönyv valósulna meg” – fogalmazott a gyirmótiak mestere.

Ami a szezon eddigi részét illeti, Csertői Aurél elégedett a csapatával, amelyben úgy tűnik, a rutinos futballisták remekül megértik magukat a fiatal tehetségekkel.

„Úgy érzem, összeállt a csapat. A játékosokon látom a lelkesedést és a motivációt. Mindig is azt vallottam, a legjobbaknak kell játszaniuk, legyen szó fiatal vagy rutinos futballistáról. Ha valaki az élvonalban túl nagy hangsúlyt fektet a fiatalok szerepeltetésére, az könnyen pórul járhat, és kieshet” – mondta Csertői.

A Gyirmótra ebben a naptári esztendőben még hat élvonalbeli találkozó vár. A Kisvárda elleni meccset követően a Fehérvár otthonába utazik a gárda, majd pedig otthon mérkőzik meg a Mezőkövesddel. Ezután Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen vendégszerepel a Gyirmót, majd pedig hazai pályán fogadja a DVSC-t.

Kapcsolódó témák: #élvonal | #Gyirmót FC | #labdarúgás |