Labdarúgás

Fölényes idegenbeli ETO-győzelem az NB II-ben

Fotó: ETO FC Győr
Pécskai István
2021.11.24. 14:47

Kiütéses diadalt aratott az ETO FC Győr a labdarúgó-NB II 17. fordulójában. A győri együttes idegenben verte 3-0-ra a III. Kerület együttesét.

Az ETO rögtön, már a mérkőzés elején a kapuja elég szegezte ellenfelét. A második percben Óvári Zsolt kapott remek indítást, s a 16-oson belül szabálytalankodtak vele szemben. A játékvezető tizenegyest ítélt, Vernes Richárd pedig értékesítette a büntetőt, aminek köszönhetően 1-0-ra vezetett az ETO. Az első félidőben több gól nem esett, kiegyenlített játékot láthatott a találkozóra kilátogató 300 néző.

A második félidő elején aztán ismét betalált a győri csapat. Vernes adta be a labdát jobbról, középen pedig a lendületből érkező Bacsa Patrik a védőjét megelőzve 7 méterről fejelt a kapuba (0-2).

Bár a III. Kerület igyekezett támadásokat építeni, az ETO védelme remekül zárt, s a vendégek veszélyes kontrákat alakított ki. A 64. percben a győriek egy ilyen szituációból eldöntötték a mérkőzést: egy beadást követően Erdei Gáborról a saját kapujába pattant a labda, az ETO 3-0-s előnybe került.

Ezt követően már nem változott az eredmény, a győri csapat átmenetileg fellépett a tabella hatodik helyére.

Kapcsolódó témák: #ETO | #győzelem | #labdarúgás |