Fölényes győzelemmel indította az idényt az Audi ETO

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.08.30. 18:43

A címvédő és rekordbajnok Győri Audi ETO a Békéscsabát fogadta a női kézilabda NB I új idényének az első fordulójában. A zöld-fehérek végig irányították a mérkőzést, és fölényes, 37-23-as diadalt arattak.

A győrieknél Stine Oftedal hét, Emilie Hovden hat gólt szerzett, Rinka Duijndam kilenc lövésből négyet, Sandra Toft pedig 28-ból 11-et védett. A túloldalon Román Dorina volt a legeredményesebb, aki mind a hat lövését gólra váltotta.

Két különleges jubileumnak is örülhettek a találkozón a győri szimpatizánsok: Szöllősi-Schatzl Nadine a 150., Ana Gros a 250. magyar bajnoki találatát szerezte a mérkőzésen.

Ulrik Kirkely, a győriek új vezetőedzője győztes meccsen mutatkozott be a zöld-fehérek kispadján.

,,Hihetetlen különleges érzés volt az első tétmérkőzésünkön vezetni a csapatot az Audi Aréna Győrben. Köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus buzdítást. Az első félidőt kissé magunknak nehezítettük meg, a második játékrészben többnyire megvolt a kontroll, amely elegendő volt, hogy megnyugtató előnnyel abszolváljuk a találkozót. Nem vagyok elégedett, van még bőven fejlődni valónk” – értékelt a dán szakember.

Emilie Hovden most debütált a csapatban. A villámléptű jobbszélső remekül kézilabdázott, hat találatot jegyzett.

,,Fantasztikus érzés volt az első győri tétmérkőzésemen megtapasztalni ezt az atmoszférát. Tipikusan nyitómérkőzés hangulata volt a mai találkozónak, amikor még nem működik minden tökéletesen. Kissé idegesek voltunk, de van még min tovább dolgozunk, de a második félidő már jobban sikerült – mondta Hovden.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #NB I |