Női kézilabda NB I

Fölényes győzelem a bajnoki rajton

Fotó: Vig Norbert
Győri Audi Eto KC
2020.09.01. 19:38

Hosszú, 2020. március 7-e óta tartó kézilabdamérkőzés nélküli szünetet követően ismét labdapattogástól és szurkolástól volt hangos az Audi Aréna Győr.

A 2020/21-es bajnoki szezon első mérkőzésén az Érd együttesét fogadtunk otthonunkban. A találkozón Danyi Gábor vezetőedző minden játékosának adott bizonyítási lehetőséget, a három új igazolásunk – Laura Glauser, Silje Solberg és Lukács Viktória – bemutatkozása mellett külön öröm, hogy akadémista tehetségünk, Csekő Brigitta is hozzá tudott járulni a sikeres szezonkezdéshez. Végeredmény 35-17 lett a javunkra.

1.félidő:

Gyors indítást követően, a 4. percben Lukács is megszerezte első, tétmérkőzésen lőtt gólját győri színekben. Oftedal akciógólját követően a vendég együttes vezetőedzője az első időkérést jelző táblájáért nyúlt – Paróczy gólra is váltotta a következő kínálkozó helyzetet.

Fotó: Vig Norbert

A folytatásban Oftedal, Király, Mézes, Nze-Minko volt eredményes, Leynaud pedig remek védések sorát mutatta be, köztük egy büntetőhárítással. A 14. percben Oftedal újabb, indításból szerzett találatával 7-3-ra módosult az eredmény. Kristiansen később bombagólt lőtt, majd Glauser váltotta a kapunkban Leynaud-t – első győri mérkőzésén hatalmas tapsot kapott hálóőrünk a szép számban összegyűlt zöld-fehér szurkolótól. Király szépítő találatával zárult az első harminc perc, így 18-9-es állással vonulhattunk szünetre.
Félidei eredmény: 18-9

2. félidő:

Nze-Minko neve mellé jegyezhettük fel a második félidő első gólját, majd a játékvezetők védekezésben kétperces kiállítást ítéltek ellene. Az emberhátrányos helyzetünket Király gólra váltotta, majd Fodor is feliratkozott a gólszerzők listájára.

Fotó: Vig Norbert

Gyors lerohanás végén Fodor bombázott a vendég kapuba, egymás után kétszer is. Solberg is megkapta a bemutatkozási lehetőséget – a 43. percben Glausert váltotta a kapunkban – és hamar élt is vele, egyből parádés védést mutatott be. A mérkőzés végén Csekő gyönyörű szélsőtalálatát vastaps fogadta az Audi Aréna Győrben – fiatal akadémistánk ezennel megszerezte első NBI-es bajnoki találatát (33-17). Solberg remek formában védett, sorra mutatta be a szebbnél szebb hárításokat. Hansen és Kurtovic góljára már nem érkezett válasz, ezzel 35-17-es végeredménnyel zárult a szezon első bajnoki összecsapása.

Végeredmény: 35-17

Danyi Gábor: „Nagyon fiatal, szorgalmas csapattal találtuk magunkat szembe – Rolandnak sincs könnyű helyzete, de nagyon szimpatikus kézilabdát játszottak. Több-kevesebb sikerrel tudtuk abszolválni a védekezésünket, ami ma főként gondot okozott, az a ziccerek, helyzeteink kihasználása volt. Meg kell néznünk, mit hibáztunk és ki kell javítanunk. Gratulálok az Érdnek és további sok sikert kívánok nekik!”

Fotó: Vig Norbert

Lukács Viktória: „Nagyon jó érzés volt végre nézők előtt játszani, volt labdaéhségünk elég rendesen a karantén alatt – az edzőmérkőzések is jók voltak, de teljesen más szurkolók játszani, mint nélkülük. Nehéz volt hosszú lefolyású támadások ellen védekezni és türelmesnek maradni, de úgy gondolom, megoldottuk – nagyon jó volt a kapusteljesítményünk.”

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |