Fogatba Szentiván!

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.04.22. 12:00

A lovassport szerelmesei gyűltek össze szombaton reggel Győrszentivánon. A CAN-D fogathajtó verseny az indulók mellett rengeteg érdeklődőt vonzott, már csak azért is mert egy igazán látványos megmérettetésnek lehettek szemtanúi a helyszínre érkezők.

A verseny a Magyar Lovassport Szövetség és a Fogathajtó Szakág által leírt jogszabályok szerint zajlott, így minden szakmai elvárásnak megfelelt a rendezvény. A találkozó célja többrétű, a szervezők egyrészt szerették volna bővíteni a sportolók és lovaik versenyzési lehetőségeit, de a lovak sportban való rutinszerzése, a fogathajtás népszerűsítése is a kitűzött célok között szerepelt. Nem beszélve a megyei lovassport hagyományainak ápolásáról és megőrzéséről.

Nem csak a szakmabelieket nyűgözte le a szombati lovasparádé, kicsik és nagyok egyaránt kilátogattak a győrszentiváni Homoksori úthoz, hogy megcsodálják a fenséges patások futamát, akik gazdáik irányításával fantasztikus teljesítményt nyújtottak a rendező egyesület, a Sent Juan LSE színvonalas eseményén.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #fogathajtás | #lovassport |