Fogadj örökbe egy kerekesszéket!

Fotó: Ficsór Dávid
Bajzát Zsuzsi
2022.04.30. 13:53

Egyre nagyobb figyelmet kap hazánkban a parasport, köszönhető ez többek között annak, hogy az olimpiai eszme is felkarolta ezeket a sportolókat.

A Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány is kiemelt missziójának tekinti a segítségnyújtást, szeretnék létrehozni az első győri férfi kerekesszékes kézilabdacsapatot. Ehhez keresnek most támogatókat.

Hatalmas különbség van egy sima városi, és egy sport kerekesszék között. Nem mindegy, hogy milyen anyagból készül, mennyire gyors, és stabil. Egy speciális kerekesszék alap ára 600 000 ft, amit egy sportoló nagyon ritkán engedhet meg magának. Eszközvásárlással, terembérléssel, speciális edzői gárdával segítené tehát az ő munkájukat is a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány, valamint az Országos Szövetség. Ehhez azonban támogatókra, szurkolókra, és nem utolsó sorban leendő sportolókra van szükség.

A részletekről Auer Károlyt, Megyei Kézilabda Szövetség elnökét, a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány kurátorát, Csomor Tibort, a Megyei Parasport Bizottság vezetőjét, és Szabó Lőrinc parasportolót kérdeztük.

Adományozni és ezzel a gyűjtésben részt venni gyorsan, egyszerűen és biztonságosan itt lehet!

A teljes beszélgetés itt hallgatható végig!

Kapcsolódó témák: #győriszekerek | #kerekesszék | #parasport |