Riporter és játékos

Focistaként is sikeres a Győr+ Média munkatársa

Fotó: Marcali Gábor
Pécskai István
2022.05.28. 15:45

Ficsór Dáviddal a kapuban szárnyal a Csorna focicsapata a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban.

A gárda egy fordulóval a bajnokság vége előtt, a Kapuvár elleni 2–0-ás idegenbeli diadallal bebiztosította bajnoki címét, s bízik benne, a következő idényt már az NB III.-ban kezdheti meg.

Ficsór Dávid televíziós riporterként, műsorvezetőként, valamint újságíróként erősíti a Győr+ Média csapatát, és emellett a futballpályán is sikeres. Nyolc hónapnyi szünet után a téli átigazolási szezonban szerződött Csornára, ahol a tavaszi idényben mindössze két gólt kapott. Az együttes a legutóbbi 13 meccséből az összeset megnyerte.

„Olyan klubnál szerettem volna szerepet vállalni, amelynek komoly tervei vannak. A Csorna ilyen csapat, jó helyre kerültem, remekül érzem magam. Kiváló a közösség, sok jó futballista alkotja az együttest, kiemelném a csornai legendát, kapustársamat Lőre Palit, aki sokat segít nekem” – mesélte Dávid, aki szeretne példát mutatni az utánpótlásban pallérozódó fiataloknak. „Igyekszem a lehető legtudatosabban élni. Odafigyelek a táplálkozásra, az edzésre, az alvásra, a regenerációra, egyszóval mindenre, amivel meghosszabbíthatom az életem, és természetesen a pályafutásomat. Akárcsak a legendás vízilabdázó, Benedek Tibor, én is a kemény munkában hiszek. Mindig ez a mentalitás vitt előre.”

A 35 éves labdarúgó számára rengeteget jelent a biztos családi háttér. Két kisgyermek édesapja, a felesége pedig Jakab Petra, aki korábban a női NB I.-ben és a válogatottban futballozott.

„Hálás vagyok a páromnak, aki mindenben támogat. Igyekszünk úgy nevelni a gyermekeinket, hogy szeressék a sportot” – tette hozzá a kapus.

Dávid korábban a Mezőkövesd színeiben az NB I.-ben is pályára lépett. Hobbija a főzés és a gyepgondozás, a futás pedig kikapcsolja. Bár sikeres ember, legfontosabb számára az alázat.

Jólesik a gratuláció, de nehezen tudom kezelni, ha szemtől szembe dicsérnek. Hálás vagyok a Győr+ Média munkatársainak, amiért így állnak hozzám– tette hozzá.

Kapcsolódó témák: #Győr+Média | #labdarúgás | #sport |