Hajszán Gyula spanyol vagy brazil győzelmet vár

Pécskai István O. Jakócs Péter
2022.11.28. 17:15

Javában zajlik a labdarúgó-világbajnokság Katarban. A vb a legnépszerűbb sportág csúcseseménye, amely természetesen a győri focilegendákat is lázban tartja: Hajszán Gyula, az ETO kétszeres NB I-es aranyérmes, korábbi válogatott támadója folyamatosan figyelemmel kíséri az a találkozókat.

Az ETO ikonjának egyébként személyes tapasztalata is van, milyen részt venni a világbajnokságon. Tagja volt az 1986-os tornán a magyar válogatott keretének, bár pályára nem lépett a mexikói viadalon. Sajnos a mieink számára azóta is álom a vb-szereplés…

„Nem gondoltam volna, és nagy szívfájdalom számomra, hogy 36 évvel a mexikói torna után még arról beszélünk, hogy azóta nem járt a nemzeti csapat a vébén. Ugyanakkor a magyar válogatott elmúlt időszakban nyújtott teljesítményéről csak pozitívan lehet beszélni. Amióta Marco Rossi a szövetségi kapitány, folyamatosan fejlődik a gárda. Az új generációt képviselő fiatal játékosaink, köztük például a győri kötődésű Kerkez Milos, még sokáig a válogatott erősségei lehetnek. Bízom benne, hogy a vezérletükkel képes lesz ismét világbajnokságra jutni a nemzeti csapat” – mondta Hajszán Gyula.

A korábbi klasszis támadó nehezen tudja megszokni, hogy nem nyáron, hanem novemberben és decemberben rendezik a világbajnokságot.

„A legjobb baráti társaságban, kivetítőnél egy fröccsel vagy sörrel a kezében nézi a vb mérkőzéseit. Hogy erre most nincs lehetőség, okoz némi hiányérzetet bennem. Van ugyanakkor pozitívuma is annak, hogy nem az idényt követően, nyáron, hanem a klubszezon kellős közepén, télen rendezik a vb-t. Talán így nem lesznek annyira fáradtak a focisták, és magasabb színvonalon teljesítenek” – mesélte lapunknak Hajszán.

Az önkormányzati képviselőként tevékenykedő egykori sportolónak két favoritja van a világbajnokságon.

„Spanyolország és Brazília a két kedvenc válogatottam. Szeretem a látványos, gólra törő játékot, amiben a spanyolok és a brazilok egyértelműen a legjobbak közé tartoznak. Bízom benne, hogy a két csapat közül kerül majd ki a torna végső győztese. Biztos vagyok ugyanakkor abban is, hogy lesz egy-két együttes, amelytől előzetesen nem várunk kiemelkedő teljesítményt, mégis komoly meglepetést okoz majd” – tette hozzá Hajszán Gyula.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #világbajnokság |