Dánia nem bírt Tunéziával

MTI FIFA.com
2022.11.22. 16:11

Megszületett az első gól nélküli döntetlen a katari labdarúgó-világbajnokságon: kedd délután a D csoport nyitómérkőzésén Dánia és Tunézia nem bírt egymással, 0-0-ra végeztek a felek.

A gól nélküli első félidőben az Európa-ligában nyolcaddöntős Ferencváros középpályásával, az OTP Bank Ligát egyedüliként képviselő Aissa Laidounival felálló tunéziaiak álltak közelebb a gólhoz, de Isszam Dzsebalinak előbb csak lesről sikerült a kapuba találnia, majd Kasper Schmeichel óriási bravúrral hárította ziccerét nem sokkal a szünet előtt.

A fordulást követően a dánoknak is szereztek egy lesgól, majd Eriksen lövését hárította bravúrral a tunéziai kapus. Rögtön ezt követően a szöglet után talán a vb legnagyobb helyzete maradt ki, Cornelius centikről fejelt a kapufára.

A hajrában Tunézia foggal körömmel őrizte a döntetlent, az utolsó pillanatokban pedig “megúszott” egy elsőre kényesnek tűnő szituációt, ugyanis a játékvezető a videobíró ajánlásra ellenére nem ítélt 11-est egy kezezésnél, mivel ő támadó szabálytalanságot látott a büntetőterületen belül.