Hirdetés
Jakabos és Szabó a két legjobb magyar az összetett versenyben

Fergeteges győri szereplés a budapesti világkupán

Fotó: instagram/zsuzsubell
Győr+
2021.10.13. 12:04

Jakabos Zsuzsanna a legeredményesebb a magyar hölgyek között, Szabó Szebasztián három éremmel zárt, Megyesi Vanda országos csúcsokat döntött!

Hirdetés

Október második hétvégéjén rendezték az FINA világkupa sorozatának soron következő állomását. Az eseménynek a fantasztikus Duna Aréna adott otthont, 33 nemzet több száz versenyzője állhatott rajtkőre a világ legkedveltebb uszodájában.

Világsztárokból nem volt hiány, minden versenyszám tömve volt olimpiai bajnokokkal, világbajnokokkal, olyan klasszisokkal szemben kellett helytállni, mint az ausztrál Emma McKeon vagy Milák Kristóf. Természetesen, a Győri Úszó SE is képviseltette magát, egyesületi és válogatott színekben egyaránt.

Hirdetés

Ahogy azt az elmúlt hetekben megszokhattuk, Jakabos Zsuzsanna remek formát mutatott, 200 pillangón az aranyéremtől mindössze egy tizeddel elmaradva a második helyet szerezte meg, 400 méteres női vegyesúszásban szintén ezüstéremnek tapsolhatott a szép számú hazai publikum.

Szabó Szebasztián két bronzérmet (50 hát, 100 pillangó) és egy ezüstérmet (50 pillangó) szerzett, hátúszásban egyéni csúccsal!

Szabó Szebasztián. Fotó: AFP

Remekül szerepelt a győri egyesület kiugró utánpótlás tehetsége, Megyesi Vanda, aki valamennyi mellúszószámban új évjáratos rekordot ért el (50 mell, 100 mell, 200 mell)!

Sebestyén Dalma három számból indult és mindháromban a legjobb nyolc között végzett, 200 pillangón 4., 200 vegyesen 6., 400 vegyesen pedig az 5. helyet szerezte meg.

A világkupa az élversenyzők mellett sok fiatal győri úszónak lehetőséget adott a legmagasabb szinten való versenyzésre, mindegyikük nagyszerűen helytállt. Magyarország az éremtáblán a hatodik helyen zárt, a 13 medálból ötöt győriek gyűjtöttek. Az összetett versenyben Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián egyaránt a hetedik helyen állnak, ők jelenleg a legelőkelőbb helyen rangsorolt magyarok.

A Győri Úszó SE korosztályos versenyzői.

A világkupa sorozat következő állomása Dohában, október 21-23 között lesz.

Nyitóképünkön Jakabos Zsuzsanna és Sebestyén Dalma a tokiói olimpia előtt.

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #úszás |
likeold
a fb oldalunkat