Ferencváros: döntetlen a Bajnokok Ligájában

Fotó: Fradi/Facebook
Pécskai István
2022.07.06. 17:51

Megkezdte szereplését a labdarúgó-Bajnokok Ligájában a Ferencváros csapata. Az NB I-es címvédő a kazah Tobol otthonában szerepelt a BL selejtezőjének első fordulójában, s 0-0-ra végzett.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi orosz vezetőedzője a Dibusz – Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Vécsei, Laïdouni – Tokmac, Zachariassen, A. Traoré – Boli kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.

A házigazda Tobol a kazah bajnokság 2021–2022-es kiírásában diadalmaskodott, s története során eddig csak egyetlen párharcot tudott nyerni európai kupában, méghozzá 2018-ban, az El-selejtező első körében. A kazah együttes mindössze másodszor szerepelhet a BL-ben: az előző alkalommal, 2011-ben a szlovák Slovan Bratislava 3-1-es összesítéssel már az első körben elbúcsúztatta.

A Fradi, amely egymás után negyedszer indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, egyértelmű esélyesként várta a párharcot, de az első, idegenbeli találkozón egyáltalán nem tudott ellenfele fölé kerekedni. A találkozón, bár mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, nem született gól (0-0).

A jövő szerdai visszavágón ugyanakkor hazai pályán, a budapesti Groupama Arénában léphet pályára a Ferencváros, ahol a gárda a saját közönsége előtt szeretné kivívni a győzelmet, s az azzal járó továbbjutást.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #labdarúgás | #selejtező |