Feltartóztatták a Fradi-szurkolók vonatát a német rendőrök

Győr+ Fotó: FradiMob
2023.03.09. 12:20

A német rendőrség két órán át feltartóztatta a Ferencváros focicsapatának szurkolóit szállító vonatot. A drukkerek a Fradi Európa-liga-nyolcaddöntőjére utaznak, amelynek első meccsén a zöld-fehér gárda 18.45-kor játszik a Bayer Leverkusen otthonában.

A FradiMob számolt be róla, hogy a német rendőrség megállította, s majd két órán keresztül nem akarta továbbengedni a Ferencváros-szurkolókat szállító vonatot. Elmondásuk szerint ugyanis a videókon és a képeken látottak alapján a vonat veszélyt jelent Németországra. A vonat egyébként azért nem Ausztria felé indult, mert az osztrákok előre jelezték, hogy nem engedik át a szurkolói járatot.

A ferencvárosi klub illetve a külügyminisztérium és a MÁV segítségével végül 2 óra várakozás után továbbhaladhatott a vonat.

,,Sikerült elérni, hogy a ferencvárosi szurkolók különvonata prioritást élvezzen Németországban, miután a helyi hatóságok minden előzetes jelzés nélkül megállították, majd hosszú ellenőrzésnek vetették alá őket, így nem érték volna el a Bayer Leverkusen-Ferencváros futballmérkőzést” – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Kapcsolódó témák: #Európa-liga | #ferencváros | #labdarúgás |