Kézilabda

Feltámadtak a győriek a második félidőre, de ez kevés volt a győzelemhez

Illusztráció: Despositphotos
Győr+
2022.05.02. 10:49

Az AGROFEED ETO-UNI Győrrel szemben tíz gólos előnyt kovácsolt magának a fiatal Fradi az első játékrészben, melyből a lefújásra egy gólt meg is tartottak, így a Népligetben maradt a győztesnek járó két pont.

A mérkőzést a Gaál, Ujvári, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Szabó sorral kezdte a győri csapat, a kapuban Takáccsal. Első találatukat Sövegjártó szerezte, a következő négy találatot azonban a hazaiak, ezért időt is kért a vezetőedző az 5. percben (4-1). Sokoray két találatával a győriek is elkezdték a gólok gyártását, a 10. percben 10-5-ös állást mutatott az eredményjelző. Mátés gólját követően a mérkőzés során először emberelőnybe kerültek a vendégek (11. perc 11-6), de sajnos az emberelőnyük alatt a Fradi kétszer is a kapuba talált, míg a győriek csak egyszer (13. perc 13-7). 18 perc elteltével 7-6 elleni játékkal próbálkoztak, ebből egy gól született, ellenben üres kapus gólt is kaptak a vendégek belőle (22. perc 18-10). Hazai időkérés következett a 23. percben, ami után Gaál kettő perces kiállítást kapott. Az utolsó perceket a hazaiak nyerték meg, így a félidei eredmény: 19-10.

A második játékrészre a Paár, Sokoray, Goór, Ásványi, Győri-Dani Szabó sort küldte fel Kovácsovics László, a kapuban Décsivel. Az első találatot Sokoray neve mellé könyvelhették el, majd zsinórban még négy gólt szereztek a győriek, Ásványi, Paár és Szabó is csatlakoztak a gólszerzőkhöz (37. perc 24-19). Időt is kért a Fradi vezetőedzője, hiszen ebben a félidőben még nem szereztek gólt. Újabb gyors gólokat szereztek a vendégek Ujvári és Szabó által, majd a 38. percben megszületett a hazaiak első találata is (39. perc 25-21). Stagnált a következő percekben a 4-5 gólos különbség, a 44. percben 28-24-et mutatott az eredményjelző. Szabó találatával már csak három volt a két csapat között a különbség (46. perc 29-26), majd Kovácsovics László a 48. percben, 31-27-es állásnál időt kért. Sövegjártó góljával folytatódott a mérkőzés, majd egy Fradi gólt követően két Szabó találattal immáron két gólra zárkóztak a mieink. Décsi hetes hárítását követően Mátés hétméteres góljával 33-33-ra módosította az eredményt, de Ásványi szabálytalanságát követően emberhátrányban már nehezen tudtak gólt szerezni, így a végeredmény: 36-35.

Kovácsovics László: „Egy félidő alatt nehezítettük meg a bajnokság utolsó öt fordulóját. Csapatként adtuk oda az első harminc percet a Ferencvárosnak.”

FTC-Diagnosticum U21 – AGROFEED ETO-UNI Győr  36-35    /19-10/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Takács, Décsi (5 védés 19%), Lang, Molnár, Kőhalmi, Sokoray 4, Győri-Dani, Goór, Ásványi 5, SZABÓ 7, Sövegjártó 7, Mátés 5, Paár 1, Németh, Ujvári 6, Gaál

Vezetőedző: Kovácsovics László

Edző: Horváth János.

Folytatás:

NBI/B férfi felnőtt alsóház

2022.05.06. péntek 19:00

AGROFEED ETO-UNI Győr – Mezőkövesdi KC

Helyszín: Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr

Forrás: etokc.hu

Kapcsolódó témák: #kézilabda |