Női kézilabda NB I

Hatgólos siker a bajnoki rangadón

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.02.03. 19:25

Tizenhárom hónap szünet után, presztízsmeccsen csapott össze az ETO és a Ferencváros Győrben.

Hosszú kihagyás után találkozott egymással ismét a Győri Audi ETO KC és a Ferencváros a magyar bajnokságban szerdán este hat órától az Audi Arénában. Mindkét csapat mutatója hibátlan volt a rangadó előtt.

Az egyik kulcsjátékos, Eduarda Amorim sérülés miatt hiányzott a mieinknél. A bajnokesélyesek összecsapásának külön pikantériáját pedig az adta, hogy Lukács Viktória most lépett pályára először volt klubja ellen.

Idegesebben kezdtek a fővárosiak, több labdát is eladtak a találkozó elején, így könnyen születtek meg az első győri gólok. Elek Gábor 8-5-ös állásnál elégelte meg a látottakat, időt kért, ahol higgadt, átgondoltabb játékra kérte tanítványait. Ennek hamarosan meg is lett az eredménye: előbb kiegyenlítettek, majd egy 4-0-ás sorozatot produkálva a vezetést is átvették a ferencvárosiak (11-12). Ezt követően Danyi Gábor is rendezte a sorokat, így a csapatok 14-14-es döntetlennel vonultak pihenőre.

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 33-27 (14-14)

A folytatásban az első néhány perc kiegyenlített küzdelmet hozott, aztán megrázta magát az ETO: előbb három (27-24), majd négygólos (29-25) előnyt dolgozott ki, amely Görbicz Anita második hétmétereséből már ötgólosra nőtt – alig 7 perccel a vége előtt (31-26.)

És bár igyekezett, innen már nem tudott felállni a Fradi. Sőt, éppen a végére alakult ki a legnagyobb, hatgólos különbség a két együttes között: 33-27. A Győr ezzel maradt százszázalékos a bajnokságban, míg a Ferencváros első vereségét szenvedte el.

A találkozó utáni értékelések:

Elek Gábor (FTC): „Gratulálok az ETO-nak. Kevesebbet hibázott mint mi a kulcs momentumokban. Nagyon elmaradtunk attól, ami a tőlünk megszokott játék. 45 percig jó volt viszont a mérkőzés, ám az utolsó 15 percben elfogyott a védekezésünk. Szomorú és elégedetlen vagyok a mérkőzés végeredményével kapcsolatban.”

Danyi Gábor (Győri Audi ETO KC): „Ekkora különbség valószínűleg nem is volt a két csapat között, mindkét együttes kiválóan játszott. A végén az egyéni teljesítmény főleg kapuban hatalmas lendületet adott. Gratulálok a Fradinak, s óva intenék mindenkit az érmek kiosztásától, mert az ilyen meccsek viszik előre a magyar kézilabdát.”

Anna Mette Hansen (Győri Audi ETO KC): „Tudtuk, hogy nehéz meccsre kell számítani mert erős a Fradi játéka, s remek meccseket játszottak az elmúlt időszakban. Tudtuk, hogy hatvan percig nyílt lesz a találkozó és a végén derül ki, hogy ki fog nyerni. A második félidei védekezés volt a kulcs, ekkor sikerült megnyerni a találkozót.”

Emily Bölk (FTC): „Azt gondolom, hogy 45 percig elég jó munkát végeztünk. Bátran akartunk játszani, kemény védekezést, s kreatív játékot bemutatni. Ez volt a cél a meccs előtt. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült azt megvalósítani, amit szerettünk volna.”

A forduló másik, ugyancsak szerda esti mérkőzésén a Mosonmagyaróvár meglepetésre 30-25-re legyőzte hazai pályán a Siófokot.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |