Félmaraton villanyfényes útvonalon

Illusztráció: depositphotos.com
Nagy Roland
2022.04.21. 12:38

A győri Büchl Félmaraton az ország egyik komoly múltra visszatekintő futóversenye a 21 kilométeres távon. Az első ilyen megmérettetést 2000-ben rendezték, idén pedig huszadik alkalommal állhatnak majd rajthoz a résztvevők különleges helyszínen és szokatlan időpontban.

„A verseny hosszú története kétszer szakadt meg rövid időre, hiszen egyszer a korábbi helyszín megváltozása miatt maradt ki a futás, egy alkalommal pedig a koronavírus akadályozta meg, hogy rajthoz állhassanak a futók a győri félmaratonon, ezeken kívül mindig rengeteg indulónk volt. Az idei versenyt június 25-én rendezzük, mégpedig éjszaka.

A futás 22 órakor rajtol majd, a célba érkezések, az eredményhirdetések pedig átcsúsznak éjfél utánra, vagyis 26-ára. A résztvevők futás közben csodálhatják meg a gyönyörű városunkat. A verseny központja Révfaluban a Tulipános iskola lesz, az útvonal pedig érinti majd a belváros mellett például Pinnyédet, Szigetet, az egyetem környékét is, természetesen végig kivilágított pálya várja a futókat” – mondta Fügi Edit, a Büchl Félmaraton szervezője, aki hozzátette, érdemes a versenyre minél korábban jelentkezni, hiszen így a nevezési díj is kedvezőbb.

A félmaratonon több korosztályban és kategóriában hirdetnek majd eredményt, a 21 kilométert lehet teljesíteni egyéniben és három 7 km-es részre bontva háromfős csapatban is. Az indulók választhatnak rövidebb távot, vagyis lefuthatják csupán a 7 km-es kört is. A szervezők a futók mellett várják a nordic walkingosok nevezéseit is a www.gyorisport.hu internetes oldalon. Ezen a felületen elérhető a versennyel kapcsolatos összes információ. A Büchl Félmaraton helyezettjei értékes díjakat nyernek, és minden résztvevő megkapja a különleges éjszakai futás érmét is.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #futás | #maraton | #verseny |