Kajak-kenu

Felhívtuk a szülinapost: Isten éltesse Csay Renátát!

Fotó: O. Jakócs Péter
Szigeti Sándor
2022.03.21. 09:57

Ma ünnepli születésnapját minden idők legeredményesebb maraton kajakosa, Csay Renáta. A hússzoros világbajnok győri ikont mi is felköszöntöttük a nagy napon. A beszélgetés végén a klasszis fontos dolgot osztott meg velünk a jövőjével kapcsolatban.

Mindenek előtt: Isten éltesse, nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Köszönöm szépen!

Hogy indult a napja?

Nagyon jól szerencsére. Mire felébredtem, már több üzenet várt rám. Aztán megköszöntött a férjem, az édesanyám és a gyermekeim is. És persze felköszöntött az edzőm, Sztanity Laci bácsi.

A születésnapján is edz?

Eredetileg ez volt tervben, de aztán ránéztem reggel a hőmérőre és nulla fokot mutatott. Úgyhogy megbeszéltük Laci bával, hogy a mai délelőttöt inkább kihagyom, és elviszem a kutyusunkat egy nagyot sétálni ebben a gyönyörű napsütéses időben.

Akkor hogy áll össze a mai program?

A hétvégén elmaradt a kertészkedés – van egy szép magaságyásunk – azt pótlom. Utána megfőzöm az ebédet és várom haza a családot. Délután pedig már én tartok edzést gyerekeknek. Nagyon élvezem az edzői munkát, mert teljesen kikapcsol.

Ünneplés is lesz azért?

A mi családunkban ez teljesen változó, kialakult szokásunk nincsen, hiszen sokfelé járunk: versenyek, edzések, edzőtáborok váltják egymást. Ez mindig az adott nap függvénye. Kíváncsian várom én is, hogy terveznek-e valamit a többiek.

És mik a tervek az idei évre?

Hivatalosan még nincs kimondva, de nagyon úgy érzem, hogy versenyzőként az idei lesz az utolsó szezonom. Nagyon hálás vagyok mindazért, amit az elmúlt, több mint harminc év alatt a sporttól és a kajak-kenutól kaptam. Gondolni sem mertem volna például, hogy egyszer regionális akadémia viseli majd a nevemet. Hihetetlen, de ez is megtörtént. Nagyon jól esik, mert úgy érzem ezzel a gesztussal az olimpiai bajnokok sorába emeltek. Szeretnék tovább dolgozni a győri egyesületnél a csoportommal, bízom benne, hogy szépen fejlődnek és egyre jobb eredményeket érnek el. A gyermekeim is a kajak-kenut választották, remélem, hogy ők is elérik majd azokat a célokat, amelyeket kitűztek maguk elé.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu | #születésnap |