Felfokozott hangulatban várják a kupadöntőt

Szöveg és fotó: Pécskai István
2023.05.19. 16:35

A Mezőörs és az Ásványráró focistái is pályafutásuk csúcsmeccseként tekintenek a vasárnap sorra kerülő Keglovich László Vármegyei Kupadöntőre. A két együttes bravúros menetelést követően, 6 győztes meccs után készül a fináléra, amelyet 14 órakor, a Gyirmót–MTK NB II-es meccs előtt rendeznek az Alcufer-stadionban.

Horváth László, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Győr-Moson-Sopron Vármegyei igazgatója elmondta, a presztízs mellett anyagilag is komoly tétje van a finálénak: a győztes 500 ezer forinttal gazdagodik, a második helyezett pedig 300 ezer Ft-ot kap. Az elődöntő veszteseinek 100-100 ezer forint jár.

A sorozat rangjáról sokat elmond, hogy összesen 117 csapat indult el a mostani kiírásban, amelyet a 2008–2009-es kiírás előtt neveztek el az olimpiai bajnok legendáról, Keglovich Lászlóról. Az ETO és a magyar válogatott ikonja személyesen is részt vesz majd a döntőn, ő adja át a vándorserleget a győztesnek.

A csapatok kerete amatőr játékosokból áll, sokan több műszakban dolgoznak. Ennek ellenére igyekeztek becsületesen felkészülni az összecsapásra.

,,Igazi futball-láz van most Ásványrárón. Mindenki nagyon várja már a hétvégi kupadöntőt, amelybe a sorozat két legjobb csapata jutott el. Ez lesz az első alkalom, hogy ilyen remek stadionban játszhatunk. Korábban kétszer is megmérkőztünk a Mezőörssel, bízom benne, hogy a harmadik próbálkozásra sikerül nyernünk” – mondta Szabó Szilárd, az Ásványráró csapatkapitánya.

A mezőörsiek elmondták, alaposan felkészültek a meccsre, igyekeztek feltérképezni az Ásványrárót.

,,Kielemeztük az ellenfelünket, tudjuk, mik az erősségei. Jó mérkőzésre számítok, nagyszerű körülmények között léphetünk pályára, megtiszteltetés számunkra egy ilyen rangos találkozón szerepelni. A gyirmótihoz hasonló stadionban a Mezőörs még nem játszott, emiatt is különleges élmény lesz a meccs. Felfokozott a hangulat az öltözőben, nagyon várjuk már a döntőt” – jelentette ki Simon Milán, a mezőörsiek csapatkapitánya.

Kapcsolódó témák: #Keglovich László | #labdarúgás |