Az ETO-t 25 éve szolgáló szertáros:

Felejthetetlen élmény marad a bajnoki diadal

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.11.20. 10:19

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen siker hőseit.

Frick László szertárosként, manapság divatos kifejezéssel élve „kit menedzserként” immáron 25 esztendeje dolgozik szívvel-lélekkel az ETO labdarúgóklubjáért. Megélt sikeres és kevésbé eredményes, nehéz időszakot is a zöld-fehér gárdával. A 2013-as bajnoki címet élete egyik legnagyszerűbb élményének tartja.

„Elképesztő érzés volt, amikor Völgyi Dani berúgta a tizenegyest a Ferencváros ellen. Azzal a góllal nemcsak a mérkőzést nyerte meg az ETO, hanem eldőlt, hogy harminc év után ismét aranyérmes lesz a csapat a bajnokságban. Rengeteg néző látogatott ki a mérkőzésre, a lefújás után a szurkolók berohantak a pályára, önfeledten ölelgették a játékosokat. A buli egészen reggelig tartott, alaposan megünnepeltük, hogy három évtized után ismét csúcsra ért az ETO idehaza. Az biztos, hogy felejthetetlen élmény marad a bajnoki diadal” – mesélte Frick László lapunknak.

Úgy véli, elsősorban annak volt köszönhető a bajnoki cím, hogy jó szakemberek irányították a klubot, és emellett sikerült minőségi játékosokkal megtölteni a keretet. „Kiváló futballisták alkották a csapatot. Az sem jelentett gondot, hogy a legkülönbözőbb országokból jöttek a focisták, így is remek közösséget alkottak, a pályán és azon kívül is látszott rajtuk, hogy egységesek, tűzbe mennének a másikért. Hogy ez így alakult, abban Pintér Attila vezetőedzőnek elévülhetetlen érdemei voltak, aki rendkívül szigorúan bánt a játékosaival. Az élet őt igazolta, ez a módszer kellett a sikerességhez. Senkivel sem kivételezett, de ahogy mondani szokás, mindenki beállt a sorba, a játékosok fegyelmezetten végezték a dolgukat. Attila egyébként nagyon jó szakemberekkel vette körbe magát, tényleg minden profin működött a klubnál” – fogalmazott Frick László.

Az ETO jelenleg vezeti az NB II. tabelláját, s hosszú évek után ismét reális esély mutatkozik rá, hogy a nagy múltú együttes feljusson az élvonalba.

„Minőségi labdarúgókat szerződtetett a klub, akik jól és eredményesen is játszanak. Antonio Munoz jól végzi a feladatát, a játékosokhoz hasonlóan nagyon elszánt és éhes a sikerre. Az ETO helye az NB I.-ben van, bízom benne, hogy a következő szezont már a legjobbak között kezdi meg a csapat” – bizakodott Frick László.

Kapcsolódó témák: #bajnokcsapat | #ETO FC Győr | #foci | #labdarúgás |