Fél lábbal a döntőben az ETO FC hölgyei!

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.05.13. 19:21

A Simple Női Liga 21. fordulójában az ETO FC labdarúgócsapata az MTK otthonában lépett pályára. A bajnoki döntő elérése szempontjából kulcsfontosságú találkozón a győri hölgyek 1-1-es döntetlent értek el.

MTK – ETO FC Győr 1-1 (1-0)

Budapest, Simple Női Liga. V.: Sipos (Hegedűs-Baráth, Kondákor).

MTK: Varga – Farádi-Szabó (Barkóczi (78’), Csuhai (László 71’), Vachter, Legendás, Palama, Haraszti, Milunovic (Murár 82’), Vas, Zágor, Bokor. Vezetőedző: Makrai László Gergely.

ETO FC Győr: Borók – Kaziupa (Kovács L. 65’), Nagy F., Savanya, Vida (Németh L. 65’), Kern, Herczeg (Sali 65’), Süle, Öreg, Kocsán, Cameron (Siklér 84’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Vachter 28’, Kocsán 86’.

Óriási téttel bírt a találkozó, hiszen a győztes csapat nagy lépést tehetett a bajnoki döntőbe jutás elérése szempontjából. Különbusz is érkezett Győrből, sok szurkoló kísérte el a csapatot a döntő ütközetre. Az ETO kezdte jobban a találkozót, a 15. percben Savanya életerős lövése a felső lécet súrolva szállt fölé. Ezután lábra kaptak a hazaiak, és a találkozón végig jól játszó Vachter először még a kapufát találta el. A 28. percben aztán már nem hibázott a válogatott támadó, lendületesen tört be a baloldalon a tizenhatoson belülre és közelről, magabiztosan helyezett a hálóba. 1-0. Ezt követően hullámzó volt a játék, helyzetek már nem alakultak ki az első negyvenöt percben. A második félidő hazai lehetőséggel kezdődött, Csuhai került a kapu elé, de Borók látványos vetődéssel hárított. Az 57. percben Süle szép cselek után 22 méterről lőtt, de Varga védett. Az utolsó húsz percben az ETO sorozatban alakította ki a helyzeteket, ám ezekből nem alakult olyan lehetőség, amelyből gólt szerezhetett volna. A 86. percben aztán Kocsán parádésan rázta le védőit a tizenhatoson belül, majd tíz méterről okosan a jobb alsó sarokba lőtt. 1-1. Az egy pont megszerzésével az ETO nagy lépést tett affelé, hogy idén is bajnoki döntőt játszhasson. A Magyar Kupa győztes csapat, ha kicsit halványabb játékkal is, de megérdemelten ért el döntetlent a taktikusan játszó MTK otthonában, így minden esélye megvan a fináléba kerülésre. 

Dörnyei Balázs vezetőedző: – Az első félidőben mutatott játékkal elégedetlen vagyok. Fordulás után feljavultunk és megszereztük a számunkra fontos egy pontot.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |