Hirdetés
SZESE Győr Röplabda

Fehér Tibor távozik, új vezetővel folytatják

Győr+
2020.05.30. 09:31

Két szezont követően távozik Fehér Tibor, az egyesület szakmai igazgatója. Az 53 éves edző sikeresen szerepelt, hiszen újoncként benntartotta a férfi együttest az NB I-ben, ám május 31-én lejáró szerződését nem újítja meg. Helyét a felvidéki születésű szakember, Németh Edmund veszi át.

Hirdetés

„Köszönöm a klubnak a lehetőséget, hogy másfél évig irányíthattam a szakmai munkát és a felnőtt férficsapatot. Ez idő alatt megjártuk a mennyet és a poklot is, de úgy érzem, sikeres munkát végeztünk a kollégákkal, hiszen az NB I-es idényben kiharcoltuk a bennmaradást, a következő NB II-es idényben pedig harmadik helyen zártunk. Sikerült egy jó közösséget, csapatot kovácsolni és sokat fejlődtek a játékosok” – kezdte Fehér Tibor.

„Nem győri lakosként, Veszprém mellől jártam az egyesület edzéseire, ami nem csak a felnőtt férfiakét jelentette. Igyekeztem minél többet segíteni a kollégáknak fiú és lány vonalon is, amit élveztem és szerettem, s nagyon jól együtt tudtunk működni, de ugyanakkor óriási energiát vett ki belőlem a rengeteg utazás és a rendszeres éjszakai hazaérkezés. Emiatt úgy kellett döntenem, hogy fájó szívvel, de a továbbiakban nem tudom vállalni ezt a terhet és Veszprémben folytatom tovább a munkát” – búcsúzott a szakmai igazgató, s hozzátette: mindenkinek köszöni a támogatást és a pozitív hozzáállást, amit felé, a játékosok és a klub felé tanúsítottak.

Hirdetés

„Szép másfél év volt, szerettem itt dolgozni és mindig szeretettel fogok gondolni erre az időszakra. A jó kapcsolat természetesen megmarad és bárhova kerülök, szeretnék továbbra is együttműködni a győriekkel és elősegíteni a mindenki számára hasznos közös munkát” – nyilatkozta.

A következő szezontól egy másik rutinos szakember, Németh Edmund veszi át a stafétát. A 63 éves szakember korábban több csapatban is játszott a szlovák élvonalban, s szép sikereket ért el edzőként is.

„Tizenhat évesen kezdtem a röplabdát, mikor Komáromban gimnazista lettem, majd az egyetemi éveim alatt az Inter Bratislavában játszottam Pozsonyban. Katonaéveim alatt a honvéd csapat Dukla Trencsén röplabdása voltam, majd Dunaszerdahelyen is játszottam, ahonnan 1986-ban tértem vissza Komáromba, ahol aztán játékosedző, majd később vezetőedző lettem. Innen 2015-ben jöttem Magyarországra, ahol előbb egy évig a Sümeget vezettem az NB I-ben, majd két és fél évig a székesfehérvári MÁV Előre edzője voltam” – mesélte a szakember.

„Játékosként szlovák bajnoknak és főiskolás válogatottnak mondhatom magam, míg edzőként a legnagyobb sikerem, hogy a komáromi együttessel a legalsó szlovák bajnoki osztályból feljutottunk a legmagasabb ligába. Itt később ezüstérmet szereztünk és Szlovák Kupa-győzelmet is ünnepelhettünk. Magyarországon a Sümeggel a legjobb nyolcban végeztünk, míg Fehérváron nyolcadik és hatodik helyet szereztünk, utóbbival kiharcolva az Extraligás szereplést” – mondta Németh Edmund, aki a közel másfél év kihagyás után csapatunknál tér vissza a pálya mellé.

„Tavasszal keresett meg a klubvezetés és Fehér Tibor, hogy szeretnék, ha én venném át távozó kollégámtól a klub szakmai irányítását. Tetszett a koncepció, amit felvázoltak, így szóban már megállapodtunk, míg a formális papírmunkát a héten végezzük el. A célokat is ekkor fogalmazzuk meg, de szeretném segíteni a győri röplabdát. Korábban is jó volt a kapcsolat a komáromi és a győri csapat között, s többször játszottunk egymás ellen felkészülési mérkőzéseken és tornákon, így nem ismeretlen számomra az egyesület” – nyilatkozta az új szakmai igazgató.

Forrás: szesevolley.hu

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #röplabda |
likeold
a fb oldalunkat