Vital Judo Klub

Februári éremeső a judósoknál

Fotó: Vital Judo Klub
Szabó Csilla
2020.02.25. 06:54

A Vitál Judo Klub számára január végén indult a versenyidény, és egy hónap alatt öt versenyen értek el komoly eredményeket a judokák.

Oroszlány, Újpest, Nagykőrös és Nemesvámos adott otthont a judo versenyeknek. „Az éremgyűjtemény biztató” – összegez Kovács János a Vital Judo Klub vezetője – „28 arany-, 14 ezüst- és 9 bronzérmet akasztottak a versenyzőink nyakába.”

Tamás Balázs nyerte a házi döntőt három arannyal, Kungli-Zsegora Levente, Mikl Norman, Kovács Boldizsár, Ternyák Levente, Ternyák Máté és Marcali Vilmos két arannyal szorultak a képzeletbeli dobogó második fokára. Hompoth-Ramm Hunor, Gábor Kolos, Kovács Csilla, Kovács Adél, Bődör Máté, Bogár Márton, Terei Dániel és Schvarcz Martin egy-egy arannyal a harmadikak lettek.

Tamás Balázs
Fotó: Vital Judo Klub

Az Ifi Korosztály válogatóversenyén, Újpesten Takács Jázmin második lett, az Ifi Országos Bajnokságon a nálánál 40 kilogrammal nehezebb ellenfelét is legyőzve bronzérmet szerzett a sérüléséből épphogy kilábaló Teidl Bendegúzzal együtt.

Terei Dániel és Kovács Boldizsár
Fotó: Vital Judo Klub

A Serdülő B korosztály Diák Olimpia Országos Döntőjében, Nagykőrösön Terei Dániel parádés küzdelemmel a győri Gyakorló iskola színeiben ezüstérmes lett. A lébényi általános iskolát képviselő Kovács Boldizsárt csak a döntőben tudták megállítani, ő szintén ezüstnek örülhetett.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #judo |