Farkas Júlia megsérült Szkopjéban

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Győr+
2022.08.09. 11:18

A magyar női ifjúsági válogatott Egyiptom elleni mérkőzésének utolsó perceiben szenvedett ujjsérülést a Győri Audi ETO KC játékosa, Farkas Júlia. A fiatal sportolót még Szkopjéban ellátták, felépülése várhatóan két hónapot vesz igénybe.

Bohus Bea tanítványai az ifjúsági világbajnokság negyeddöntőjében Egyiptom csapatával mérkőztek meg. A 28 – 23-ra megnyert találkozó vezéráldozattal járt, hiszen az ETO irányítója megsérült. 

„A mérkőzés hajrájában egy betörésnél rosszul érkezett. A domináns jobb kezén a hüvelykujja sérült meg, alap ízületének teljes ficamával és a végperc nyílt törésével. Primer ellátása Szkopjéban megtörtént, az alap ízület ficamának helyretétele után, a hüvelykujjat tűződróttal rögzítették. Végperc nyílt sebének sebellátása varrással és gipszrögzítés felhelyezésével megtörtént. Dr. Simon Ádámmal, a válogatott csapatorvosával egyeztettünk, a kezelésről és a seb ellenőrzéséről. Júlia várhatóan csütörtökön érkezik haza a válogatottal együtt. A primer sérülés fotóiból írélve várhatóan két hónapos kihagyás vár a játékosra.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos. 

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #sérülés |