Farkas Balázs bízik benne, az ETO a Fehérvárt is kiejti

Fotó: eto.hu
Pécskai István
2022.02.10. 17:06

Élete eddigi legjobb mérkőzését játszotta Farkas Balázs a labdarúgó-Magyar Kupában. Az ETO FC 19 esztendős támadója volt a Nagykanizsa elleni idegenbeli nyolcaddöntő hőse: a 3-2-es győri sikerrel zárult találkozón három találatot jegyzett.

,,Nagyon boldog vagyok, hogy gólokkal tudtam győzelemhez segíteni az ETO-t. Valóban, profi szinten eddig ez volt a legsikeresebb mérkőzésem. A csapattársaim, a családtagjaim és a barátaim is gratuláltak, jólestek a kedves szavak – mesélte Farkas a Győr+ Médiának. – Bár a mérkőzésen kétszer is hátrányba kerültünk, végig a helyén volt a szívünk. Higgadtak maradtuk, tudtuk, hogy lesznek még helyzeteink, és meg tudjuk fordítani az állást, szerencsére ez végül sikerült. Örülünk a továbbjutásnak, most már azonban minden idegszálunkkal a következő feladatra, a hétvégi Budaörs elleni bajnokira készülünk. Az a célunk, hogy begyűjtsük a három pontot.

Az ETO a Magyar Kupa negyeddöntőjében az élvonalban szereplő Fehérvárral találkozik hazai pályán, a meccset március 2-án rendezik.

,,Izgatottak vagyunk, örülünk, hogy egy nagy múltú, NB I-es csapatot fogadhatunk. A Magyar Kupa szépsége, hogy az előzetesen esélytelenebbnek vélt csapat meglepetést okozhat, rácáfolhat a papírformára, mi például korábban a Puskás Akadémiát ejtettük ki. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ugyanakkor mindent elkövetünk majd annak érdekében, hogy továbbjussunk a Fehérvár ellen – tette hozzá a focista, akinek a célja, hogy folytassa a gólgyártást a kupában. – Ha lehetőséget kapok, természetesen a következő körben is szeretném jó játékkal és góllal, gólokkal segíteni az ETO-t.”

Farkas célja, hogy stabil csapattaggá váljon a felnőttgárdában.

,,Nagyon jól érzem magam az ETO-nál, összetartó közösség és remek szakmai munka jellemzi a klubot. Úgy vélem, a fiatal és a rutinos játékosok aránya is megfelelő a keretben, jól kiegészítjük egymást. Az a célom, hogy ha megkapom a lehetőséget a felnőtt csapatban, bizonyítani tudjam, érdemes velem számolni” – fogalmazott a futballista.

A klub életében jelentős változás történt, hiszen új tulajdonos, a dunaszerdahelyi DAC-ot is irányító Világi Oszkár érkezett az ETO-hoz.

,,A csapatnál mindenki optimista és bizakodó. Úgy érzem, az ETO-nak fényes jövőképe van, mindenki reméli, minél előbb visszajut majd a klub az élvonalba” – hangsúlyozta Farkas.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |