Fáradt küzdelemben maradt alul az ETO

Venesz Klaudia Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.23. 19:31

A pünkösdhétfői parázs küzdelemmel nyert meccset követően fogadta az ETO FC a Fradi csapatát. A Simple Női Liga döntőjének második mérkőzését csütörtökön játszották Győrben.

A két győzelemig tartó bajnoki döntő első mérkőzésén az ETO emberelőnyben egy góllal verte az FTC-Telekom együttesét. Dörnyei Balázs csapata kiváló formában menetelt végig a szezonon – 19 győzelmet arattak a 22 forduló során. 

A kezdőrúgást Verebes Krisztina, Verebes József lánya végezte el. Hosszú percekig tartó küzdelem árán sikerült a Fradi térfelére átmozgatni a labdát, és bár Vachter azonnal rámozdult a kapusnak rúgott labdára, gyorsasága nem vezetett eredményre. Az első kísérletet Öreg tette, de nem talált hálót. A Fradi részéről a 24. percben érkezett az első kapurarúgás Diószegitől, ami a felső lécre pattant.  Savanya indítását Kovács Laura kísérelte meg érvényesíteni, majd a kapusról kipattanó labdát követő szögletrúgásnak sem lett gyümölcse. Ladhani a 37. percben jutott újabb lehetőséghez szabadrúgással, de ebből sem született gól. Nagy bombája az ETO kapujának felső lécét találta. Kubassova sárgát érő szabálytalanságát követően Kovács rúgta a szabadot. A kapu előtt kialakult nagy bolyból nem tudták az ETO játékosai a labdát a kapuba kanalazni. Kettő perc hosszabbításban Vachter jutott lehetőséghez, de ismét a kapus kezébe pattant a labda. 

A 46. percben szögletet érvényesített Nagy Viktória. (0:1) Gődér szabálytalankodását sárga lappal büntette a bíró, Savanya szabadrúgását azonban nem sikerült a kapuig juttatni. Labdaszerzést követően Vachter nagyot futott a Ferencváros kapujáig, a kipattanóra szöglet járt. McCarthy kétszer is indított, de mindkét labdáját fogta Kostic. A játékvezető 5 perccel toldotta meg a rendes játékidőt. Vachter indult szögletre, találatot senki nem érvényesített. 

A találkozó végül 0:1 eredménnyel ért véget. Vasárnap a Groupama Arénában játsszák a döntő mérkőzést. 

ETO FC Győr: Borok Dorina Lívia, Zágonyi Barbara, Savanya Csilla (Horváthová Simona), Süle Dóra (Vida Boglárka), Kocsán Petra, Öreg Cintia Mónika, Nagy Fanni, McCarhty Rachel Anne (Sali Rebeka), Vachter Fanni, Kovács Laura, Ladhani Maya
Vez: Dörnyei Balázs

FTC: Kostic Milica, Túróczy Anna Mária (Czellér Dorottya), Gődér Brigitta, Demeter Réka (Bozsik Linett), Diószegi Fanni (Gégény Petra), Fenyvesi Evelin, Ott Eszter, Nagy Viktória, Edwards Jadyn Grace, Stanovic Nada, Kubassova Vlada
Vez: Albert Flórián

Gólszerző: Nagy Viktória (46’)

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #galéria | #labdarúgás |