Fáradt döntetlen a győri női focistáktól

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.04.29. 18:13

A Simple Női Liga 19. fordulójában az ETO FC labdarúgócsapata a kupadöntő után ezúttal a bajnokságban találkozott a Puskás Akadémia gárdájával. Az idegenbeli találkozó gólnélküli döntetlennel zárult.

Puskás Akadémia – ETO FC Győr  0-0 (0-0)
Felcsút, Simple Női Liga. V.: Németh (Hegedűs-Baráth, Molnár).

ETO FC Győr: Borók – Kaziupa (Vida), Savanya, Kovács L., Sali (Kocsán), Herczeg, Nagy F., Süle, Khimych (Kern), Cameron (Siklér), Öreg (Németh L.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Puskás Akadémia: Dannback – Palakovics (Grönberg), Zén-Fábián (Kiss), Bokor, Szemán-Tóth, Harmat, Tamók, Kovács E., Szarvas, Sinka, Tuza. Vezetőedző: Halászi Kinga Tamara.

 A kupadöntő után a nézők talán azt várhatták, hogy két fáradt csapatot fognak látni, ennek ellenére nagy iramban kezdődött a találkozó. Az első huszonöt percben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de helyzetig nem jutottak. Az első komoly győri támadás azonban rögtön nagy lehetőséget hozott. A 30. percben Cameron törhetett egyedül kapura, ám rosszul találta el a labdát, így a kapus védeni tudott. A 35. percben Herczeg beívelésére Savanya érkezett, lövése mellé szállt. Fordulás után is nagy küzdelem folyt a pályán, több győri helyzettel, de a góllövés sajnos egyik alkalommal sem sikerült. Az 51. percben Öreg cselezett a jobboldalon befelé, húsz méteres ballábas lövése a felső lécen csattant. A 73. percben egy szép győri akciót követően Németh Loretta ívelte középre a labdát, a hosszú oldalon érkező Khimych óriási helyzetben a felső lécre emelt. A 82. percben ismét Németh lépett ki a védők közül, de lövése centiméterekkel elkerülte a kaput.

Az ETO egy hét alatt harmadik jelentős tétmérkőzését játszotta, és bár rengeteg helyzetet kialakított, de a szívósan játszó, nagy erőket mozgósító Puskás Akadémia ellen sajnos balszerencsés volt. Mivel a fordulóban a bajnoki döntőbe jutás szempontjából nagy vetélytárs MTK is döntetlent játszott, ezért továbbra is azonos pontszámmal áll a két együttes a tabellán. A következő mérkőzése a győri zöld-fehéreknek jövő szombaton lesz hazai környezetben az Astra együttese ellen.

Dörnyei Balázs vezetőedző– Tipikus egygólos mérkőzésen a jó iram és hullámzó játék mellett bőven megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy magunk javára eldöntsük a találkozót, de nem voltunk elég frissek ehhez. Most fújunk egyet és megyünk tovább.

Forrás és fotó: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #Simple Női Liga |