Hirdetés
Jégkorong

Fantasztikus győzelem Győrben

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.11.03. 07:11

Városunkban csatázott a magyar, női jégkorong válogatott a Nemak Jégcsarnokban.

Hirdetés

Jól kezdődött a felkészülés az olimpiai selejtezőre. A hajrában szerzett gólokkal nyert 3-1-ra a magyar női együttes a szintén A csoportos Japán ellen.

Japán ellen volt századszor válogatott a kapus Németh Anikó, aki ezúttal is kezdett. A keretből kimaradt Révész Zsuzsa, Gowie Alexandra, Odnoga Lotti, Mayer Fruzsina, Gondos Tamara és Szelényi Nina, míg Márton Adél és Strobl Lara első meccsén játszott a nemzeti csapatban.

Jó iramban kezdődött a meccs, lendületesen játszott mindkét együttes. Németh Anikónak kellett először védenie, aztán testvére, Bernadett lőtt távolról, és még a kipattanóból is volt esély betalálni, de a japán kapus résen volt. A 9. percben Márton Adél kapott büntetést, és a japánok megnyomták a két percet, Németh többször is hatalmasat védett. A kiegészülés után nem sokkal Williams Hayley-nek is le kellett ülnie, de a blokkok és a védések ezúttal is jöttek, a vendégek nem tudtak betalálni. A visszaálló Williams rögtön helyzetbe is került, de a japán kapus, Konisi védett. A 15. percben Szuzuki kapott két percet, és ezúttal a mieink szorították be az ellenfelet, egymás után következtek a ziccerek, Garát-Gasparics Fanni és Williams is közel járt a gólhoz, de nem sikerült betalálni.

Fotó: Vig Norbert

A második harmadot Kiss-Simon Franciska távoli lövése vezette fel, aztán kettős fórba kerültek a mieink, de nem sikerült kihasználni az esélyt. Egyenlő létszámban a japánok is próbálkoztak, de Németh rendre odaért. Németh Bernadett kiállítását sikerült kivédekezni komolyabb ziccerek nélkül. A meccs felénél kapust cseréltek a vendégek. A 31. percben magyar emberelőny következett, és Dabasi Réka közelről majdnem be tudta kotorni a korongot. A 34. percben megszerezte a vezetést a magyar együttes: Strobl szerzett korongot harcosan, majd Tóth Enikő elé került a pakk, és távolról kilőtte a felső sarkot. A góltól a japánok is rákapcsoltak, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Másfél perccel a vége előtt Jamasita tudott meglógni, és góllal fejezte be a szólót.

Az utolsó harmad is élénk játékot hozott. Huszák Alexandra próbálkozott, aztán Németh hárított egy japán szólót. Knee Sarah lapos lövését tolta ki Masuhara, majd Garát-Gasparics veszélyeztett. Tóth kapott két percet, de Huszáknak a hátrány során is volt helyzete. Az 51. percben Japán fogyatkozott meg, de nem sikerült kihasználni a fórt. Németh továbbra is nagyokat fogott, majd a hajrában jöttek a magyar gólok. Huszák volt harcos a kapu előtt, a korong pedig Dabasi elé került, aki be is tunkolta azt. Japán a kapust is lehozta az utolsó percre az egyenlítés érdekében, de a korongszerzés után a félpályáról Seregély Míra az üres kapuba továbbított.

A két együttes szerdán délután is találkozik Győrben, azt is közvetíti az Erste Liga TV.

Az összeállítás

Garát-Gasparics, Williams, Jókai-Szilágyi
Horváth, Huszák, Dabasi
Seregély, Kreisz, Szamosfalvi
Metzler, Rónai, Pázmándi
Strobl

Németh B., Tóth E.
Kiss-Simon, Marton
Knee, Baker

Németh A. (Szabó)

A felkészülési mérkőzések

November 2., kedd, 19.00 Magyarország-Japán 3-1
November 3., szerda, 16.00 Magyarország-Japán
November 6., szombat 17.00 Magyarország-BJA U16

Az olimpiai selejtező programja

November 11., csütörtök
12.00 Magyarország-Lengyelország
16.00 Csehország-Norvégia

November 13., szombat
16.00 Lengyelország-Csehország
20.00 Magyarország-Norvégia

November 14., vasárnap
16.00 Csehország-Magyarország
20.00 Norvégia-Lengyelország

Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Kapcsolódó témák: #jégkorong |
Hirdetés