Andor Benedek az 50 méteres férfi gyorsúszás gimnáziumi világbajnoka!

Fantasztikus győri úszósiker!

Fotó: GYÚSE
Petrov Iván
2022.05.20. 20:09

Tovább folytatta kiváló szereplését a Győri Úszó SE 18 éves titánja. Andor Benedek az első napon a 4x100 méteres férfi gyorsúszó váltó tagjaként állhatott a dobogó első fokára, ezúttal egyéni versenyszámban is sikerült megszerezni az első helyezést.

Andor Benedeknek rendkívül szoros versenyben, az örök klasszikus 50 méteres férfi gyorsúszásban sikerült diadalmaskodnia kiváló, 23.23 másodperces időeredménnyel. A mezőny első és nyolcadik helyezett versenyzőjét mindössze 8 tizedmásodperc választotta el egymástól.

“Természetesen örülök a sikernek, először is szeretném megköszönni a szüleim, edzőim, csapattársaim és a Győri Úszó Sportegyesület támogatását, nélkülük nem ment volna. Az aranyéremnek nagyon örülök, sok erőt ad a szezon további részére, remélem még idén sikerül áttörnöm a 23 másodperces álomhatárt, ezért fogok készülni” – nyilatkozta győzelme után a fiatal úszó.

Petrov Árpád nagyon büszke Benedekre: “Az edzéseken és a felkészülési versenyeken már megmutatta oroszlánkörmeit, ezúttal igazi téthelyzetben, a gimnáziumi világbajnokságon is meg tudta valósítani amit itthon az edzéseken minden nap gyakorol. Nagyon büszkék vagyunk a fiatal versenyzőre, kiválóan mutatja az egyesületben zajló nevelőmunka erejét. Sikerében valamennyi kollégának szerepe van, kiemelkedő csapatmunka folyik a Győri Úszó Sportegyesület szakmai stábjában.” – fogalmazott a vezetőedző.

Benedek az utolsó napon két versenyszámban is rajtol, először a 200 méteres férfi vegyes úszásban, majd a 4×100 méteres mix váltóban méretteti meg magát.

Kapcsolódó témák: #GYÚSE | #úszás |