Cselgáncs

Ezüst emlékérem az aranymedálokért

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.11.26. 08:23

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a város ezüst emlékérmét adta át Sipőcz Richárdnak és edzőjének, Gyimes Nikolettnek.

A SZESE 19 éves cselgáncsozója korábban is halmozta a sikereket, néhány hete pedig rövid időn belül két korosztályos Európa-bajnokságot is megnyert.

Sipőcz a +100 kilogrammos súlycsoportban a dobogó tetejére állhatott a Porecben rendezett junior, majd négy nappal később ugyanezen a helyszínen az U23-asok kontinensbajnokságán is.

„Tehetséges vagy, figyelned kell arra, hogy ez a tehetség ne kallódjon el, mert akkor az új Kovács Antal lehet belőled” – ezekkel a szavakkal gratulált Győr polgármestere az összesen öt korosztályos kontinensbajnoki cím birtokosának, utalva arra, hogy az eddigi egyetlen magyar olimpiai bajnok judós nyomdokaiba léphet.

„Nagyon jó érzés azt tapasztalni, hogy szeretnek Győrben, folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapok mindenkitől, az emberek megismernek, gratulálnak, drukkolnak nekem. Az pedig külön büszkeség, hogy a város is elismeri, ha valaki megdolgozik a győzelmekért” – mondta Sipőcz Richárd, akinek megmaradt az esélye arra, hogy kiharcolja az olimpiai részvételt.

Kemény sorozaton van túl Ricsi, ami kezdődött a budapesti nagydíjjal, ahol bírói hiba miatt maradt le az éremről a felnőttek között. Jött a junior, majd az U23-as EB, az i-re a pontot az utóbbin elért aranyérme tette fel. Katarban januárban lesz egy olimpiai kvalifikációs viadal, ahol a világranglista első 32 helyén álló cselgáncsozó indulhat el. Ide szeretnénk bekerülni, mert tokiói részvételért zajlik majd a küzdelem” – nyilatkozta Gyimes Nikolett, Sipőcz edzője a következő időszak terveiről.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #cselgáncs |