Ezért nem állt rajthoz Szegeden Kopasz Bálint

Szigeti Sándor Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt
2023.05.06. 17:03

A szezon első kajak-kenu válogató-versenyét rendezik Szegeden a hétvégén, ahol a Graboplast Győr VSE olimpiai és világbajnok klasszisa a férfi ezer méter egyes királykategóriában indult volna.

Kopasz Bálintnak eleve tét nélküli lett volna a mostani válogató, hiszen a jövő heti világkupára tavalyi eredményei alapján automatikusan kvalifikációt kapott. Ezzel együtt úgy volt, hogy mégis elindul, leginkább azért, hogy felmérje, hol tart az idei felkészülésben.

Végül azonban úgy döntött, mégsem lesz ott a rajtnál. Legnagyobb riválisa, a tokiói olimpián mögötte ezüstérmet szerző Varga Ádám eleve kihagyta ezt a számot.

A két klasszis távollétében végül az ifjúsági világbajnok Hidvégi Hunor lépett el riválisaitól és fölényes győzelmet aratott. Kiválóan teljesített a győri Aradi Álmos Balázs, aki harmadikként zárt.

Kopasz Bálintot kerestük telefonon, hogy megtudjuk, miért döntött a távolmaradás mellett, amint elérjük, cikkünket frissítjük. Elértük viszont Weisz Róbertet, a Graboplast Győri VSE szakosztályvezetőjét, aki a Győr+ Médiának elmondta: Bálint egy kisebb, vírusos megbetegedés után nem érezte még magát száz százalékos formában, ezért úgy döntött, hogy teljes erejével inkább jövő heti világkupára koncentrál.

A négy év után győri színekben visszatérő Takács Tamara a szolnoki Csikós Zsókával egy hajóban bronzérmes lett a kajak kettesek 500 méteres távján.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu |