Evezés

Ezen az EB-n is a magyarok bizonyultak a legjobbnak

MTI | Illusztráció: Depositphotos
2023.01.29. 16:26

Szabó Márton és Darvas Zsolt révén a magyarok két aranyérmet nyertek a hétvégén Párizsban megrendezett ergométeres Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség vasárnapi közlése alapján a felnőtt válogatottban is számításba vett Szabó Márton a 2000 méteres versenytávon rendkívül izgalmas hajrát követően végzett elsőként, miután az utolsó húzással előzte meg a finn Joel Naukkarinent. Az MTK Budapest evezőse 5:15 perces időeredménnyel szerezte meg az elsőséget, ezzel kicsivel több mint egy másodperccel döntötte meg egyéni csúcsát. A 2020-ban Magyarországon az év férfi evezősének választott, 24 éves magyar bajnoki címvédő először állt rajthoz az evezősök téli kiegészítő sportágának Eb-jén.

A zárónapon a masters 50-54 éves korosztályban könnyűsúlyban 2000 méteren Darvas Zsolt bizonyult a legjobbnak, aki számos világ- és Európa-bajnoki éremmel büszkélkedhet, de nyernie először sikerült.

A magyar evezősök további két érmet gyűjtöttek az Eb-n: az első, pénteki napon a paraevezős Nagy Ráhel (MTK Budapest) egyéni csúccsal ezüstérmes lett 500 méteren, míg a masters 50-59 éves korcsoportban a szegedi Kiss Katalin bronzérmesként végzett.

Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #ergométer | #evezés |