Úszás

EYOF bronzérmes a Győri Úszó SE tehetsége

Fotó: Facebook/EYOF
Petrov Iván
2022.07.27. 09:15

Bronzérmet nyert Zámbó Virág a Besztercebányán rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál második versenynapján. A Győri Úszó SE fiatal úszója a harmadik legjobb idővel jutott be a kedd esti döntőbe, itt pedig sikerült megvédenie a pozícióját, remek teljesítménnyel állhatott a dobogóra.

Virággal egyetemben a keddi napon megkezdte szereplését Herman Szabó Péter is, 200 méteres fiú mellúszásban a 13. helyet szerezte meg.

Petrov Árpád vezetőedző a nap végén így értékelt: “Mindkét úszónknak ez az első komolyabb nemzetközi megmérettetése, elsősorban a tapasztalatszerzésen volt a hangsúly, nagyon büszkék vagyunk Virágra, hogy mindjárt bronzérmet tudott nyerni. Az EYOF úszóversenyein 2006-2007-ben született fiúk és 2007-2008-ban született lányok mérhetik össze tudásukat, mindkét győri kiválóság a fiatalabb korosztály tagja, így ha továbbra is ilyen szépen dolgoznak és fejlődnek, jövőre is az EYOF-on ugorhatnak vízbe, hiszen a COVID miatti időpont átrendeződéseknek köszönhetően Maribor újra Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendez. Kíváncsian várom mire mennek a 100 méteres mezőnyben úszóink.”

Győri érdekeltségű programok az EYOF-on:

Július 27. 100m női pillangóúszás, előfutam (Zámbó Virág)

Július 28. 100m férfi mellúszás, előfutam (Herman Szabó Péter)

Július 29. 4x100m férfi vegyesúszás, előfutam (Herman Szabó Péter)

Július 29. 4x100m női vegyesúszás, előfutam (Zámbó Virág)

Kapcsolódó témák: #EYOF | #úszás |